Als je geen zin hebt om in alle vroegte langs de bakker te gaan voor verse oliebollen, dan bak je ze op Oudjaarsdag gewoon zelf. Ga voor één van deze recepten en die schaal is leeg voordat het aftellen gaat beginnen.
We beginnen dit lijstje natuurlijk met een recept voor de klassieke oliebol: de enige echte. Voeg naar wens wat krenten en rozijnen toe en bakken maar.
Kinderen en de frituurpan gaan niet goed samen, maar je kunt je bloedjes natuurlijk wél aan het werk zetten om de oliebollen te versieren. Want zien deze kleurrijke bollen er niet feestelijk (en superlekker) uit? Hier lees je hoe je ze maakt, met chocoladeglazuur en allerlei strooisels.
Ben je fan van karamel-zeezout? Dan moet je deze oliebollen proberen.
Gebruik het recept van de klassieke bol en vervang de krenten voor stukjes karamel-zeezout-choco, die smelten zodra je gaat bakken. Alleen al bij het idee loopt het water je in de mond, toch?
Of vervang de appelblokjes eens voor stukjes mango: een combinatie waar je misschien niet snel aan denkt, maar die zeker het proberen waard is. Hier lees je hoe je deze oliebollen op tafel tovert.
Een vleugje kaneel maakt deze oliebollen extra winters, maar ze zijn ook een stuk gezonder: je bakt ze namelijk niet in de frituur, maar in de oven. Nog makkelijk ook dus.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.