Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun superrelaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken. Wij zijn fan van deze flammkuchen. Makkelijk te maken en je kinderen vinden het verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
* 200 g speltmeel * 200 g gewone bloem, plus extra * 1 zakje droge gist (7 g) * 2 tl zout * 200 ml lauwwarm water * 2 el olijfolie
Voor de topping * 200 g crème fraîche * 200 g spekblokjes * 2 uien, in dunne halve ringen * 2 bakplaten, dun met bloem bestoven
Bereiding
Zeef speltmeel en bloem boven een kom. Voeg gist, zout, water en olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Hoe langer je het deeg kneedt, hoe beter. Dek af met een theedoek en laat ca. 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
Lees verder onder de advertentie
Verwarm de oven voor op 240°C. Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit tot een ovale of ronde lap. Leg op een bakplaat. Bestrijk met de helft van de crème fraîche.
Verdeel de helft van de spekjes en ui erover en bestrooi met zwarte peper en wat zout.
Schuif de bakplaat in de oven, bak de Flammkuchen 5-8 minuten in de hete oven tot de randen goudbruin kleuren en het deeg gaar is. Maak op dezelfde manier met de andere helft van het deeg en de rest van de ingrediënten nog een Flammkuchen.
Lees verder onder de advertentie
Tip
Met de topping kun je eindeloos variëren met groenten, vis en vleeswaren.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”