De Australische Donna Hay kookt doordeweeks voor haar twee zoons volgens het principe: snel, vers, simpel. En ze maakt verrukkelijke quiches, zoals deze met geitenkaas, peer en pancetta.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 rol (270 g) kant-en-klaar bladerdeeg (koelvak supermarkt)
200 g harde geitenkaas – in plakken
1 stevige peer (Doyenné du Comice of Beurré Bosc), in dunne partjes
16 dunne plakjes ronde pancetta
16 takjes tijm
30 g boter – gesmolten
2 eetlepels ahornsiroop
grofgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Rol het deegvel van 40 x 24 cm uit en snijd het in 4 rechthoeken van 10 x 24 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de geitenkaas, peer, pancetta en takjes tijm over de deegrechthoeken. Meng de boter met de ahornsiroop en druppel het erover. Strooi er peper over en zet 15-20 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is. Lekker met een stevige salade.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.