Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
De Australische Donna Hay kookt doordeweeks voor haar twee zoons volgens het principe: snel, vers, simpel. En geloof het of niet, maar ook deze lekkere rode kipcurry maak je supersnel klaar.
* 8 kippendijfilets à 125 g, met huid * 100 g kant-en-klare Thaise rode currypasta * 400 ml kokosmelk * 250 ml kippenbouillon * 1 eetlepel vissaus * 4 blaadjes djeroek poeroet * koriander- en basilicumblaadjes, * peulscheuten of -kiemen en * partjes limoen * gestoomde groenten en pandanrijst
Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de kipfilets met de huidzijde naar boven in een ovenvaste braadpan met dikke bodem. Meng currypasta, kokosmelk, bouillon en vissaus en schenk het vocht over de kip. Voeg de djeroek poeroet toe, doe een deksel op de pan en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het deksel en laat in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden. Verdeel koriander, basilicum en peulscheuten erover en serveer met limoen, groenten en rijst.