Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’
Het is spannend, zo’n eerste kerstdiner op school. En dan kan je kleine in al z’n enthousiasme de festiviteiten íets te ver door trekken.
Simpeler gaat het echt niet worden, voor deze sorbet heb je twee dingen nodig: watermeloen en limoensap. Ben je een zoetekauw? Dan kun je ook nog wat ahornsiroop toevoegen. Je kunt ook gewoon suiker gebruiken om het zoeter te maken, maar roer dat dan eerst even door de limoensap zodat het oplost.
Snij de watermeloen in blokjes en stop deze in de vriezer. Als je watermeloen eenmaal bevroren is, ben je binnen vijf minuutjes klaar. Gooi de blokjes bevroren watermeloen in de blender en voeg wat limoensap toe. Voor de juiste verhouding kun je om te beginnen het sap van een halve limoen aanhouden per 600 gram watermeloen. Om de juiste structuur te krijgen kun je daarna beetje bij beetje limoensap toevoegen. Is de structuur droog? Voeg dan nog wat sap toe. En vergeet ook niet af en toe te proeven of de smaak goed is, want het zuur van de limoen heft het zoete van de watermeloen op.
Je kunt ook romiger ijs maken van je mengsel. Dat doe je door wat van de limoensap te vervangen door kokosmelk of yoghurt. Zo krijg je heerlijk watermeloenijs.
Enne… je maakt er natuurlijk super makkelijk een lekkere cocktail door de boel wat te verdunnen en er een scheut vodka in te gooien. Laat die zwoele zomeravond maar komen! Bron: Thethingswellmake.com Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen: *Goedkoper dan in de winkel *Lees elke maand als eerst Kek Mama *Gratis verzonden Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.