Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Sabine Koning (29) is een culinaire duizendpoot, moeder van peuter Vic en baby Cody. Op haar succesvolle site OhMyFoodness deelt ze recepten, verhalen en tips over mooie reizen en lekker eten. Zoals dit recept van pasta met lekkere plantaardige pesto.
Sabine: “Steeds vaker kies ik ervoor een dag plantaardig te eten. Het is zo makkelijk om wat lekkers op tafel te zetten zonder dierlijke producten. Ik grijp vaak naar mijn fles Becel, dat is verantwoord en 100% plantaardig. De olie in deze margarine wordt geperst uit koolzaad, zonnebloempitten en lijnzaad. Becel is smaakvol en eenvoudig in gebruik. Je hoeft echt niet je hele leven om te gooien om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.
Deze pasta pesto is een ideaal gezinsgerecht. Het staat in een handomdraai op tafel en er zitten veel erwten in verstopt. Een bord pasta vliegt er bij Vic altijd in. Met deze pesto verwerk je stiekem veel groente in een gerecht. Het is fris en smaakvol. En geloof me, je mist echt geen kaas of vlees als je dit eet.”
Beeld: OhMyFoodness
Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram doperwten, gekookt
1 teentje knoflook, gepeld
20 gram geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels Becel Olie Blend Classic
1 /2 citroen (schil en sap)
peper en zout
300 gram fusilli
100 gram gehalveerde cherrytomaatjes
rucola
Becel vloeibaar
Verwarm een scheutje Becel vloeibaar in een koekenpan en ontdooi de doperwten daar rustig in. Vermaal de geroosterde pijnboompitten, de doperwten, het citroensap, de citroenschil en 2 eetlepels Becel Olie Blend Classic in een hakmolentje. Kruid met peper en zout. Kook de pasta gaar. Schep de tomaatjes, pesto en rucola erdoorheen. Smakelijk!
Kijk voor meer recepten op ohmyfoodness.nl