Tomatensoep maar gewoontjes? Niet als je wat extra ingrediënten toevoegt. Met wat mais, kidneybonen en chips (ja, echt!) geef je dit gerecht een heerlijke, Mexicaanse twist.
Lees verder onder de advertentie
Je hebt nodig voor de basis (4 flinke kommen)
20 g boter
1 flinke ui, gesnipperd
1 tl gedroogde oregano
1 kg tomaten, in stukjes
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
groentebouillonblokje
100 ml slagroom
Zo maak je het Smelt de boter en bak hierin de ui en oregano op laag vuur 5-10 min. Voeg de gesneden tomaat en tomaat uit blik toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dit ook toe. Breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat alles 15 minuten zacht koken. Pureer de soep. Dat gaat het beste met een ouderwetse draaizeef, maar als je die niet hebt kun je ook een staafmixer gebruiken. Zeef de soep na het pureren door een niet te fijne zeef. Doe de soep weer terug in de pan. Meng een flinke pollepel soep apart in een kom met de slagroom en schenk dit mengsel rustig bij de hete soep. Als je de slagroom direct in de hete soep schenkt, loop je het risico dat de room gaat schiften. Houd je van extra romig, dan gebruik je gewoon meer room. Je kunt ook crème fraîche gebruiken. Dat is minder vet, maar ook iets zuurder van smaak
Lees verder onder de advertentie
Zo krijg je ’n Mexicaanse twist Doe de inhoud van 1 blik maïs en 1 blik kidneybonen in een zeef en spoel af onder de kraan. Kook de maïs en de bonen een paar minuten mee met de soep. Garneer (als je ervan houdt) met verse koriander. Ook lekker: kruimel er wat tortillachips over.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.