…want de lekkerste pizza’s maken we zelf. Toch? En van deze topper met parmaham en rucola weten we één ding zeker: hij valt bij iedereen in de smaak.
Lees verder onder de advertentie
Wat heb je nodig:
Voor het pizzadeeg (4 pizza’s) • 750 gr bloem, en extra om te bestuiven • ¾ zakje gist • 1 tl oregano • 200 ml passata di pomodoro • peper • zout • chilivlokken • wat griesmeel (of Italiaans meel)
Lees verder onder de advertentie
Voor de pizza • 1/2 bol mozzarella • parmaham • rucola • olijfolie
Zo maak je het
Pizzadeeg Meng de bloem met de gist. Voeg 2 tl zout toe. Meng er met een pollepel 500 ml lauw water door. Kneed er met je handen een samenhangend deeg van. Je hoeft niet erg te kneden, het moet een bal worden. Als het korrelig blijft, voeg je nog wat water toe. Als het te nat blijft, ook na het kneden, voeg je een beetje bloem toe. Doe de kleverige bol deeg in een kom, dek af met plastic folie en laat in de keuken ongeveer 8 uur staan. Je kunt het deeg ook een nacht in de koelkast zetten en dan de dag erna rustig buiten de koelkast laten rijzen. Meng de oregano met de passata en voeg gemalen peper en eventueel wat chilivlokken toe. De saus moet niet heel scherp worden, maar een beetje pit is wel lekker. Verdeel het deeg in vier delen en leg ze op een met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Bestuif met nog wat bloem en rol er een soort ronde vormen van. Het deeg is vrij plakkerig maar dat is de opzet. Leg het deeg op een met bloem bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk met een dun laagje tomatensaus en beleg daarna naar smaak. Bak de pizza’s een voor een op een pizzasteen in de oven of in een speciaal pizzaoventje.*
Lees verder onder de advertentie
De pizza met parmaham en rucola Laat je kind een ½ bolletje mozzarella in plakjes snijden of in stukjes uit elkaar trekken. Beleg de pizza hiermee. Beleg de gebakken pizza met een paar dungesneden plakjes parmaham en bestrooi met rucola. Bestrijk de rand met lekkere olijfolie.
* De temperatuur in professionele pizzaovens ligt rond de 400ºC. Die temperaturen halen we thuis niet. Wel heb je pizzastenen die je in de oven kunt leggen. Laat de steen (en de oven) zo heet mogelijk worden en bak de pizza’s rechtstreeks op de steen. Ook zijn er kleine pizzaoventjes te koop waar je een heel aardig resultaat mee kunt halen.
Lees verder onder de advertentie
Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Je kent het misschien wel. Je kind heeft geen zin in school en doet er alles aan om thuis te blijven. En dus worden er soms originele smoesjes bedacht. Al spant de zoon van Sara de kroon: hij verstopte haar autosleutels.