…want de lekkerste pizza’s maken we zelf. Toch? En van deze topper met parmaham en rucola weten we één ding zeker: hij valt bij iedereen in de smaak.
Lees verder onder de advertentie
Wat heb je nodig:
Voor het pizzadeeg (4 pizza’s) • 750 gr bloem, en extra om te bestuiven • ¾ zakje gist • 1 tl oregano • 200 ml passata di pomodoro • peper • zout • chilivlokken • wat griesmeel (of Italiaans meel)
Voor de pizza • 1/2 bol mozzarella • parmaham • rucola • olijfolie
Zo maak je het
Pizzadeeg Meng de bloem met de gist. Voeg 2 tl zout toe. Meng er met een pollepel 500 ml lauw water door. Kneed er met je handen een samenhangend deeg van. Je hoeft niet erg te kneden, het moet een bal worden. Als het korrelig blijft, voeg je nog wat water toe. Als het te nat blijft, ook na het kneden, voeg je een beetje bloem toe. Doe de kleverige bol deeg in een kom, dek af met plastic folie en laat in de keuken ongeveer 8 uur staan. Je kunt het deeg ook een nacht in de koelkast zetten en dan de dag erna rustig buiten de koelkast laten rijzen. Meng de oregano met de passata en voeg gemalen peper en eventueel wat chilivlokken toe. De saus moet niet heel scherp worden, maar een beetje pit is wel lekker. Verdeel het deeg in vier delen en leg ze op een met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Bestuif met nog wat bloem en rol er een soort ronde vormen van. Het deeg is vrij plakkerig maar dat is de opzet. Leg het deeg op een met bloem bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk met een dun laagje tomatensaus en beleg daarna naar smaak. Bak de pizza’s een voor een op een pizzasteen in de oven of in een speciaal pizzaoventje.*
Lees verder onder de advertentie
De pizza met parmaham en rucola Laat je kind een ½ bolletje mozzarella in plakjes snijden of in stukjes uit elkaar trekken. Beleg de pizza hiermee. Beleg de gebakken pizza met een paar dungesneden plakjes parmaham en bestrooi met rucola. Bestrijk de rand met lekkere olijfolie.
* De temperatuur in professionele pizzaovens ligt rond de 400ºC. Die temperaturen halen we thuis niet. Wel heb je pizzastenen die je in de oven kunt leggen. Laat de steen (en de oven) zo heet mogelijk worden en bak de pizza’s rechtstreeks op de steen. Ook zijn er kleine pizzaoventjes te koop waar je een heel aardig resultaat mee kunt halen.
Lees verder onder de advertentie
Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.