Zo maak je deze Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

gado gado recept
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Deze gado gado is perfect voor een koude dag en staat zonder al te veel moeite op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten:

  • 100 gram rijstnoedels, 2 porties
  • ½ spitskool, in reepjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 200 gram wortels, in plakjes
  • ½ komkommer, in lange slierten (bijv. met kaasschaaf)
  • 100 gram taugé
  • 2 eieren, in plakjes
  • 180 gram tempeh, in blokjes Weinig tijd? Kies voor kant en klare blokjes met bijvoorbeeld ketjap
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl sambal

Optioneel: garneer met pinda’s

Voor de pindasaus:

  • 5 el pindakaas (met nootjes)
  • 125 ml water
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal (naar smaak extra toevoegen)
     

Bereiding:

  1. Zet een pan met ruim kokend water op het vuur en kook hierin de eieren in c.a. 4 minuten medium hard. haal de eieren met een lepel uit de pan en laat schrikken. Laat het water op het vuur staan!
     
  2. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes en marineer in 4 el sojasaus en 2 tl sambal. Laat dit even intrekken.
     
  3. Snijd vervolgens alle groenten. Gebruik het water van de eieren en kook hierin eerst de plakjes wortel ongeveer 2 minuten, voeg vervolgens alle andere groenten toe en kook nog 3 minuten mee. De groenten zijn nog heel knapperig, dat klopt!
     
  4. Pak een vergiet en leg hier de taugé in, overgiet dit met het water van de andere groenten. Zo is de taugé ook meteen klaar.
     
  5. Doe de groenten terug in de pan en laat even staan met de deksel op de pan zodat ze niet teveel afkoelen.
     
  6. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  7. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje en breng aan de kook. Laat even pruttelen. Is de saus te dik? Voeg wat extra water toe.
     
  8. Tot slot bak je de tempeh in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Schep regelmatig even om. Na ongeveer 5 minuten is de tempeh licht knapperig en gaar.
     
  9. Serveer de groenten (vergeet de rauwe komkommer niet), rijstnoedels en de tempeh met het ei en de pindasaus.


Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.

Meest bekeken