Zo maak je deze luchtige ontbijtpannenkoeken

ontbijt pannenkoeken recept
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Pannenkoeken als ontbijt? Zeker. Deze pancakes zijn lekker luchtig en ze zijn ook de avond van te voren te maken. Hoef je ze in de ochtend alleen even op te warmen in de magnetron.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten (2 personen):

  • 25 gram amandelmeel
  • 50 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt of magere kwark
  • ½ tl bakpoeder
  • Vers fruit om te serveren

Optie: houd je van zoet? Voeg dan een theelepel honing toe.
 

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit met een vork tot een lekker stevig beslag.
     
  2. Laat een anti-aanbak pan warm worden en doe er een beetje kokosolie of roomboter in. Giet nu met een kleine soeplepel een laagje pannenkoekbeslag in de pan. Ik maakte kleine pannenkoekjes en deed er 2 per keer in de pan. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als je bubbels ziet in het beslag. Bak nog even aan de andere kant en klaar ben je!
     
  3. Serveer met vers fruit zoals banaan, bosbessen of gebakken appel. Een extra lepel griekse yoghurt met wat noten en zaden zijn er ook erg lekker om erbij te serveren. Smullen maar!

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.

Meest bekeken