3 tips voor een fijne avondroutine met kids

14.10.2024 06:00

Na een drukke dag vol werk, school en andere activiteiten lijkt het in bed krijgen van je kleintjes soms een onmogelijke missie. Herkenbaar? Je bent niet de enige!

De avondroutine met kinderen is nu eenmaal een uitdaging. Gelukkig zijn er manieren om de avond soepeler te laten verlopen en van het naar bed gaan zelfs een fijn moment te maken voor iedereen. Een goede avondroutine is daarbij onmisbaar. Het helpt je kind tot rust te komen en zorgt ervoor dat ze vol energie aan een nieuwe dag beginnen. Maar hoe creëer je nu zo’n fijne, ontspannen routine? Spoiler: een wasbaar dekbed is een must.

Rust in de tent

Een rustige afsluiting van de dag kan goed werken om je kinderen in ‘slaapmodus’ te krijgen. Het kan verleidelijk zijn om nog even samen een tekenfilm te kijken of dat ene YouTube-filmpje aan te zetten, maar schermtijd vlak voor het slapengaan is niet altijd de perfecte oplossing. Het blauwe licht van de schermen zorgt er namelijk voor dat je minder slaperig bent.

Probeer daarom ongeveer een uur voor bedtijd de schermen uit te zetten en de lichten in huis te dimmen. Kies voor rustige activiteiten zoals puzzelen, tekenen of samen een boekje lezen. Dit helpt je kind om geleidelijk in een ontspannen stemming te komen voor het slapengaan. Bovendien creëer je zo een rustiger moment voor jezelf.

Fijne tip voor de kids én voor jou

Ook niet geheel onbelangrijk voor een goede nachtrust is een comfortabel bed. Als je kinderen graag in hun bed kruipen, scheelt dat al de helft van het werk! Hier komt het Kiddybed van Zelesta perfect van pas. De zachte stof zorgt voor warmte en comfort. Ideaal voor de koudere maanden, maar stiekem ook gewoon het hele jaar door heerlijk.

En naast dat het voor je kleintje heerlijk ligt, heeft het ook nog een voordeel voor jou als ouder. Het Kiddybed van Zelesta is namelijk binnen no time gewassen en weer droog, dus ook voor jou als ouder is het een uitkomst.

Maak het jezelf makkelijker met een wasbaar dekbed

Na een lange dag wil je het liefst zo snel mogelijk je bed in duiken. Als dat rustmoment na de avondroutine met de kids eindelijk daar is, wil je niet verrast worden door een onopgemaakt bed. Met de dekbedden van Zelesta is het opmaken in een handomdraai gebeurd. Het Zelesta dekbed is een wasbaar dekbed met een geïntegreerde hoes. Tobben met losse dekbedovertrekken is dus verleden tijd.

De voordelen:

  • Geen eindeloze wasmartahons: Stop het dekbed in één keer in de wasmachine.
  • Geen gedoe: Maak binnen no-time je bed op. Even straktrekken en klaar.
  • Slimme vulling: Lichtgewicht met optimale temperatuurregulatie.
  • Hygiënisch: Alle bacteriën, schimmels en allergenen was je er zo uit.

Oh, en een extra tip: Zelesta heeft een nieuw dekbed die je omhult met warmte en comfort tijdens de donkere herfstdagen, helemaal in stijl. Met het Teddybed van Zelesta ziet jouw bed er stijlvos en knus uit, zelfs nu de nachten kouder worden. Dus; ben jij nog zo’n gek met een dekbedovetrek? Neem dan snel een kijkje op Zelesta.nl en ontdek de voordelen van een wasbaar dekbed.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zelesta.