Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: kost je even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Deze ras-malaicake is écht ge-wel-dig.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
voor de cake
10 draadjes saffraan, in 4 el warme melk
250 g boter
250 g fijne kristalsuiker
5 middelgrote eieren, losgeklopt
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
voor het melkmengsel
100 g melkpoeder
150 ml kokend water
kardemomzaad, uit de peulen verwijderd en gemalen
voor de botercrème
2 kardemompeulen, gekneusd
3 el volle melk
300 g zachte boter
600 g poedersuiker, gezeefd als decoratie eetbare rozenblaadjes, gemengd met 100 g grofgehakte pistachenootjes
Zo maak je het
Verhit de (hetelucht)oven tot 150°C en vet twee taartblikken in.
Klop de boter en suiker in een kom luchtig en voeg geleidelijk aan de eieren toe.
Voeg bloem, bakpoeder en saffraanmelk toe en spatel ze erdoor tot een glad beslag.
Verdeel het over de twee blikken en bak 20-25 minuten.
Maak het melkpoeder in een kom aan met het kokende water en roer de gemalen kardemom erdoor.
Besprenkel de cakes zodra ze uit de oven komen met een beetje melkmengsel, laat ze 10 minuten staan, haal ze uit de blikken en laat ze afkoelen.
Laat de gekneusde kardemompeulen in een kommetje melk trekken.
Klop de boter in een mengkom luchtig. Voeg al kloppend schepjes poedersuiker toe.
Giet de kardemommelk door een zeef bij de botercrème en klop het mengsel luchtig.
Leg een van de afgekoelde cakes op een serveerschaal en smeer er een laagje botercrème op.
Leg de andere cake erop en keer de sandwich om zodat de in het melkmengsel gedrenkte kant onder zit.
Smeer een laagje botercrème op de boven- en zijkant. Gebruik een liniaal om de rand gelijk te maken.
Druk de rozenblaadjes en nootjes rondom tegen de onderkant van de rand.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]