Een speurtocht maken, voetballen of je verdiepen in de meest giftige dieren op aarde: dit zijn komende week de leukste uitjes voor je kind.
Lees verder onder de advertentie
Ontdek de sloot
Welk beestje zwemt het snelst in de sloot? En hoe ziet de grote spinnende watertor eruit? Tijdens de IVN Slootjesdagen (11 t/m 13 juni) staan op ruim honderd locaties in het land natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om kinderen alles te leren over het leven in de sloot.
Lees verder onder de advertentie
Ga (coronaproof) op avontuur langs de waterkant en kijk hier welke activiteiten er in jouw buurt worden georganiseerd.
Lentespeurtocht
Een kasteel bezoeken is al een leuk uitje op zich, maar zeker als je kind er een speurtocht kan doen.
Lees verder onder de advertentie
In de tuinen bij Kasteel Cannenburch in Gelderland kan-ie ontdekken wat er in de moestuin groeit en gaat hij met een visnetje op onderzoek uit. Aan de hand van leuke opdrachten leert hij van alles over het park. Het visnetje mag je naderhand mee naar huis nemen.
Kosten: 4 euro per kind, elke zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00.
Woon je in Friesland of ben je daar een weekendje weg? Neem dan een kijkje in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Daar is namelijk een spectaculaire tentoonstelling over gif te zien.
Lees verder onder de advertentie
Je kind leert niet alleen welke dieren giftig zijn, maar ook welke planten je beter links kunt laten liggen. Leuk én leerzaam dus. Enne, een bezoekje is hartstikke veilig: alle giftige spinnen, slangen en schorpioenen zitten in hun terraria achter ’t glas.
Let op: vooraf reserveren met tijdslot en check voorafgaand aan je bezoek altijd de geldende coronaregels.
Buitenspeeldag
Op woensdag 9 juni is het de Nationale Buitenspeeldag. Naast spelletjes op school kan je kind ook meedoen met leuke activiteiten in de buurt.
Zo organiseert Jeugdland in de regio Amsterdam bijvoorbeeld een gratis programma waarbij kinderen kunnen skelteren en hutten kunnen bouwen. Ook leuk: de kabelbaan over het water en een giga glijbaanberg.
Heb je thuis een heuze Frenkie de Jong rondlopen? Geef ‘m op voor een Ubuntu voetbalkamp en hij heeft geheid de dagen van z’n leven.
Deze supercoole voetbalkampen worden op verschillende sportcomplexen in heel Nederland georganiseerd en duren drie of vijf dagen. Naast voetballen leert je kind samenwerken en is er animatie voor de ontspanning. Lunch, drankjes en tussendoortjes zijn inbegrepen, maar je kind slaapt tussendoor gewoon thuis.
De organisatie houdt uiteraard rekening met richtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF met het oog op corona.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.