Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, vullend en ziet er ook nog eens hartstikke fancy uit. Met deze zoete aardappeltaart met geitenkaas maak je vast vrienden.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
voor het deeg
300 g bloem
snuf zout
150 g koude boter, in blokjes
3-4 el koud water voor de vulling
2 el neutrale olie
2 tenen knoflook, geperst
1 takje tijm
2 kleine rode uien, in ringen
½ tl zout
300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
100 g geitenkaas, verkruimeld
3 eieren
200 g crème fraîche
½ tl zout
1 tl paprikapoeder
voor de dressing
85 g waterkers
1 citroen, geraspte schil en sap
100 g pijnboompitten
5 el olijfolie
snuf zout
Zo maak je het
Doe de bloem met het zout in een kom en wrijf de boter erdoor. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een samenhangend deeg wordt.
Rol het deeg uit en bekleed een springvorm van 23 cm. Prik een paar gaatjes in de bodem en zet hem 15 minuten in de vriezer.
Verhit de (hetelucht)oven tot 180°C. Maak nu de vulling.
Verhit olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
Voeg de tijm, uitjes en zout toe en bak tot de ui zacht is.
Roer de zoete aardappel erdoor, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan bakken tot ze zacht zijn.
Bak de taartbodem met een laag bakpapier en bakkorrels 15 minuten blind in de oven.
Haal de pan van het vuur, vis de tijm eruit en ris de blaadjes erbij.
Maak de dressing door de ingrediënten in een blender te malen.
Verwijder het papier en de korrels van de taartbodem en bak nog 5 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 160°C, schep het aardappelmengsel in de taartbodem en strooi er geitenkaas op.
Meng eieren, crème fraîche, zout en paprikapoeder in een kom.
Giet het mengsel in de taartvorm, sprenkel er een paar theelepels van de dressing over en bak 30-35 minuten.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]