Van speeltuinen en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete kookboeken van marketeer Romy Krijger.
Lees verder onder de advertentie
Ik heb koken altijd al leuk gevonden en breid mijn verzameling kookboeken de laatste tijd steeds meer uit. Heerlijk in de keuken staan, iets lekkers voorschotelen en tafelen met gezellige mensen. Of juist voor wat inspiratie op gehaaste dagen: deze kookboeken zijn superfijn en hebben me al meermaals gered op dagen dat ik echt niet wist wat ik nu weer moest maken.
Lees verder onder de advertentie
Simpel
Lees verder onder de advertentie
Met dit kookboek van Ottolenghi kan het niet misgaan. De gerechten zijn makkelijk te maken, maar toch verrassend en ze zien eruit alsof je je beste beentje hebt voorgezet in de keuken. Let op: er wordt veel gebruik gemaakt van specerijen die je misschien niet standaard in huis hebt. Eén keer inslaan bij de supermarkt en je kunt er een tijd mee vooruit.
Na ontelbare avonden op het terras bij Spaghetteria kun je deze pasta’s nu ook thuis bereiden met hun eigen kookboek. Pasta staat een paar keer per week op het menu, dus dit boek is top. Supereenvoudig te maken, maar ook verrassende pastacombinaties waar ik zelf niet zo snel aan zou denken.
Dit is het eerste kookboek van Miljuschka Witzenhauzen dat ik aanschafte en wat is-ie fijn: duidelijke beschrijvingen, mooie fotografie en cheesecakerecepten om je vingers bij af te likken. Tip: Miljuschka heeft sinds kort ook een magazine met daarin een combi van recepten, fotografie en een persoonlijke touch. Je moet edities op voorhand bestellen, want er worden er niet meer gedrukt dan er besteld worden. De Kek Mama-collega’s werden erg blij van de hazelnoottaart die ik hieruit heb gemaakt.
Het voordeel aan koken met slechts vijf ingrediënten is dat het betaalbaar is én heel snel op tafel staat. De pasta met rosé en garnalen heb ik meerdere malen voorgeschoteld en maak ik inmiddels op de automatische piloot.
Als je tijd hebt om wat langer in de keuken te staan, is dit boek top. Mits je van Indonesische smaken houdt, natuurlijk. Naast de recepten geniet ik van de mooie fotografie en achtergrondverhalen bij de maaltijden. Het kost even iets meer tijd om te bereiden, maar dan heb je ook wat.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.