Van speeltuinen en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete kookboeken van marketeer Romy Krijger.
Lees verder onder de advertentie
Ik heb koken altijd al leuk gevonden en breid mijn verzameling kookboeken de laatste tijd steeds meer uit. Heerlijk in de keuken staan, iets lekkers voorschotelen en tafelen met gezellige mensen. Of juist voor wat inspiratie op gehaaste dagen: deze kookboeken zijn superfijn en hebben me al meermaals gered op dagen dat ik echt niet wist wat ik nu weer moest maken.
Lees verder onder de advertentie
Simpel
Lees verder onder de advertentie
Met dit kookboek van Ottolenghi kan het niet misgaan. De gerechten zijn makkelijk te maken, maar toch verrassend en ze zien eruit alsof je je beste beentje hebt voorgezet in de keuken. Let op: er wordt veel gebruik gemaakt van specerijen die je misschien niet standaard in huis hebt. Eén keer inslaan bij de supermarkt en je kunt er een tijd mee vooruit.
Na ontelbare avonden op het terras bij Spaghetteria kun je deze pasta’s nu ook thuis bereiden met hun eigen kookboek. Pasta staat een paar keer per week op het menu, dus dit boek is top. Supereenvoudig te maken, maar ook verrassende pastacombinaties waar ik zelf niet zo snel aan zou denken.
Dit is het eerste kookboek van Miljuschka Witzenhauzen dat ik aanschafte en wat is-ie fijn: duidelijke beschrijvingen, mooie fotografie en cheesecakerecepten om je vingers bij af te likken. Tip: Miljuschka heeft sinds kort ook een magazine met daarin een combi van recepten, fotografie en een persoonlijke touch. Je moet edities op voorhand bestellen, want er worden er niet meer gedrukt dan er besteld worden. De Kek Mama-collega’s werden erg blij van de hazelnoottaart die ik hieruit heb gemaakt.
Het voordeel aan koken met slechts vijf ingrediënten is dat het betaalbaar is én heel snel op tafel staat. De pasta met rosé en garnalen heb ik meerdere malen voorgeschoteld en maak ik inmiddels op de automatische piloot.
Als je tijd hebt om wat langer in de keuken te staan, is dit boek top. Mits je van Indonesische smaken houdt, natuurlijk. Naast de recepten geniet ik van de mooie fotografie en achtergrondverhalen bij de maaltijden. Het kost even iets meer tijd om te bereiden, maar dan heb je ook wat.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.