Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: deze vegan American cookies maak je gemakkelijk in drie lekkere variaties, daar zit vast iets tussen voor iedereen.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het lijnzaad met 1 eetlepel water in een klein kommetje en roer goed door. Zet apart.
Doe de plantaardige boter, de basterd- en de kristalsuiker in een kom. Klop met een handmixer goed door elkaar tot de boter soepel is.
Voeg het vanillearoma en het lijnzaadmengsel toe en mix nog eens goed door.
Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout toe. Kneed met je handen tot de vochtige en droge ingrediënten helemaal gemengd zijn tot een samenhangend deeg.
Voor speculaas-chocoladekoekjes voeg je nu de speculaaskruiden en de gehakte chocolade toe. Kneed dit door het deeg. Of kies voor de combinatie pindakaas-chocola en kneed dan die ingrediënten door het deeg. Óf ga voor neutrale koekjes en bestrooi ze met sprinkles – je mag zelf kiezen!
Vorm 2 koekjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Zorg dat ze genoeg ruimte hebben.
Bak de koekjes 7 min.
Haal de bakplaat uit de oven en tik ermee op het aanrecht. Hiermee geef je de koekjes wat meer lucht.
Zet ze nog 3 min in de oven.
Laat de koekjes héél goed afkoelen (zeker 15 min) voordat je ze serveert.
We kennen allemaal wel een verhaal over een bizar betaalverzoek, toch? Dat is lachen, tot het je ineens zelf overkomt. Sonja kreeg een Tikkie van het vriendje van haar dochter.
In de podcast Geuze & Gorgels vertelt Monica Geuze dat ze de achternaam van haar dochter wil laten aanpassen. Zara-Lizzy gaat nu door het leven met de naam van haar vader, Veldwijk, en dat ziet haar moeder graag anders.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
We doen het allemaal weleens: uit automatisme roepen we “Goed gedaan!” als onze kinderen iets presteren. Volgens kinderpsycholoog Becky Kennedy zijn juist deze twee woorden – hoe goedbedoeld ook – niet altijd goed voor het zelfvertrouwen van je kind.
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.