Lekker makkelijk: deze aubergine stoof zet je in 30 minuten op tafel

topstory recept aubergine Beeld: Sanne de Rooij
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: dit eenpansgerecht met aubergine is makkelijk om te maken en heerlijk om samen op te peuzelen.

Lees verder onder de advertentie

bereidingstijd 30 minuten | 2 personen | 604 kcal
 

Nodig

  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 3 el zwart sesamzaad
     

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
     
  2. Schil de gember en hak grof.
     
  3. Verwarm de olie in de hapjespan en bak hierin de uien, knoflook, gember en aubergine 2 minuten.
     
  4. Voeg hierna het korianderzaad toe en bak nog 2 minuten.
     
  5. Spoel de linzen af en laat uitlekken.
     
  6. Roer de tomatenblokjes met het blikvocht en 300 ml water, de kokosmelk en linzen door het auberginemengsel.
     
  7. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 minuten.
     
  8. Snijd de paksoi doormidden. Leg op de stoof en kook nog 5 minuten mee.
     
  9. Verdeel de stoof over twee borden en strooi het zwarte sesamzaad erover.

 

Dit recept komt uit het Easy Vegan Weight Loss Plan, met een 12 wekenprogramma om gezond af te vallen. Geschreven door Sanne van Rooij. Te koop via livingthegreenlife.com € 44,95

Lees verder onder de advertentie

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.

Meest bekeken