Met deze pavlova-taart is elke picknick een feest (en zo maak je ‘m)

topstory recept pavlova-taart Beeld: David Loftus
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Tijd om naar buiten te gaan: neem de pavlova’s, fruit en slagroom mee en bouw het toetje ter plekke met de kinderen tijdens een fijne picknick.

Lees verder onder de advertentie

6 personen | 75 minuten

Nodig

  • 100 g hazelnoten zonder vliesje
  • 8 eiwitten
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • een snufje zout
  • 750 ml verse slagroom
  • 7 el poedersuiker
  • rood en/of zacht fruit naar wens (mango, peer, aardbei, enz.)
  • 40 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)

Extra

  • bakblik met bakpapier
     

Lees ook
Tijd om te genieten: zo maak je deze Tarte Tatin van trostomaat met selderij >

 

Lees verder onder de advertentie

Zo maak je het

  1. Verwarm de over 175 °C.
     
  2. Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze circa 8 minuten, tot ze kleuren.
     
  3. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
     
  4. Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg daarna onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de suiker toe.
     
  5. Als het mengsel verdubbeld is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingers om te kijken of alle suiker is opgelost. Klop anders door.
     
  6. Verdeel nu het eiwit op een of twee met bakpapier beklede bakblikken in drie cirkels van gelijke grootte. Zet ze in de oven.
     
  7. Na ongeveer een uur zijn de pavlova’s klaar; hard van buiten en nog een beetje kleverig van binnen.
     
  8. Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker stijf tot de room mooi glad is.
     
  9. Snijd nu ook je fruit in hapklare stukken.
     
  10. Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur en giet het in een voorverwarmde thermosfles. Of neem de chocola gewoon koud mee en rasp hem ter plekke over de pavlova’s.
     

Tijd om te bouwen!

  1. Leg de eerste pavlova-cirkel op een grote schaal of taartplateau.
     
  2. Schep er een laagje fruit en slagroom op.
     
  3. Leg de middelste pavlova erop en herhaal de vorige stappen.
     
  4. Eindig met een laag slagroom, fruit, hazelnoten en chocola.
     

Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99

Lees verder onder de advertentie

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.

Meest bekeken