Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze circa 8 minuten, tot ze kleuren.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg daarna onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de suiker toe.
Als het mengsel verdubbeld is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingers om te kijken of alle suiker is opgelost. Klop anders door.
Verdeel nu het eiwit op een of twee met bakpapier beklede bakblikken in drie cirkels van gelijke grootte. Zet ze in de oven.
Na ongeveer een uur zijn de pavlova’s klaar; hard van buiten en nog een beetje kleverig van binnen.
Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker stijf tot de room mooi glad is.
Snijd nu ook je fruit in hapklare stukken.
Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur en giet het in een voorverwarmde thermosfles. Of neem de chocola gewoon koud mee en rasp hem ter plekke over de pavlova’s.
Tijd om te bouwen!
Leg de eerste pavlova-cirkel op een grote schaal of taartplateau.
Schep er een laagje fruit en slagroom op.
Leg de middelste pavlova erop en herhaal de vorige stappen.
Eindig met een laag slagroom, fruit, hazelnoten en chocola.
Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Wat doet meer pijn: een trap in je ballen of een bevalling? Het klinkt als een slechte mop, maar volgens cabaretier Lisa Loeb laat deze vraag perfect zien hoe de maatschappij naar vrouwen en pijn kijkt. In haar column op NPO Radio 1 spreekt ze zich hierover uit.