Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Yasmine (31), moeder van Lina (3): “Lina was altijd een goede eter. Aan de borst, toen ze haar eerste hapjes kreeg; alles vond ze lekker en ze had altijd trek. Maar sinds een paar weken gooit ze haar kont tegen de krib. Alles is nee, ook tegen haar eten. Koekjes, droge spaghetti of een boterham wil ze wel, groenten laat ze structureel liggen. Eerst kreeg ik er aan het eind van de middag nog wel wat snoeptomaatjes in, of een stuk komkommer. En als ze te lang weigerde, pureerde ik alle groenten gewoon tot een gladde saus, en mengde die door de pasta. Maar nu eet ze zelfs dat niet meer.
Lees verder onder de advertentie
Alles uit de kast getrokken
Elke avond is een strijd. Alles heb ik ondertussen uit de kast getrokken: samen koken, haar zelf laten opscheppen, onderhandelen over hoeveel happen ze moet nemen – ik heb zelfs een bord gekocht waarop ze een gezicht kan ‘inkleuren’ met haar eten en er op die manier een soort schilderij van maakt. Enig spel en de aardappelpuree zit erna in haar haren, maar eten: ho maar.
Mijn vriend vindt dat ik me veel te druk maak. Van een tijdje leven op boterhammen met geprakte banaan raakt ze heus niet ondervoed, zegt hij. Ondertussen geef ik haar uit voorzorg toch een tablet multivitamine, ze heeft haar weerstand hard nodig in deze tijd.
Lees verder onder de advertentie
Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind toch groenten binnenkrijgt? Ik kan haar moeilijk grootbrengen op smoothies; iedereen moet toch eens broccoli leren eten?”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.