Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, deze lasagne, want hij gaat gewoon in de slowcooker. Heb jij je handen vrij voor andere dingen.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
8 el neutrale olie
8 tenen knoflook, geperst
2 middelgrote uien, in blokjes
2 tl zout
2 volle tl komijnzaad
3 doosjes van 400 g kastanjechampignons, in grove plakjes
4 tl zwarte peper uit de molen
500 g mascarpone
200 ml melk
400 g Goudse kaas, geraspt
bakspray
12 lasagnevellen
Extra nodig
slowcooker
Zo maak je het
Giet de olie in een middelgrote pan. Draai het vuur hoog en bak de knoflook goudbruin.
Doe de uitjes en het zout erbij en bak tot de uitjes zacht zijn.
Doe het komijnzaad en de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur tot alles flink is geslonken.
Roer de zwarte peper erdoor, wacht tot het vocht is verdampt en haal de pan van het vuur.
Maak een eenvoudige witte saus door de mascarpone, melk en kaas door elkaar te roeren.
Spray wat olie in de pan van de slowcooker en zet een middelgrote lasagneschaal klaar.
Doe een kwart van het paddenstoelenmengsel in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal en dek ze beide af met een laagje van 3 lasagnevellen. Breek de vellen zo nodig om ze passend te maken.
Schep een kwart van de mascarponesaus in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal, gevolgd door de rest van het champignonmengsel en de resterende lasagnevellen, verdeeld over beide.
Spreid de rest van het mascarponemengsel in een laagje op beide lasagnes uit, zet de lasagneschaal apart om af te koelen en zet de pan ongeveer 2 uur op de laagste stand in de slowcooker.
Ik serveer deze lasagne vaak met knoflookbrood en salade. Dek de afgekoelde lasagne in de schaal af met folie en zet hem in de vriezer.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.