Simpel, maar toch luxe: deze champignonlasagne (en zo maak je ‘m)

Beeld: Nadiya Hussain Beeld: Nadiya Hussain
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, deze lasagne, want hij gaat gewoon in de slowcooker. Heb jij je handen vrij voor andere dingen.

Lees verder onder de advertentie

Nodig

  • 8 el neutrale olie
  • 8 tenen knoflook, geperst
  • 2 middelgrote uien, in blokjes
  • 2 tl zout
  • 2 volle tl komijnzaad
  • 3 doosjes van 400 g kastanjechampignons, in grove plakjes
  • 4 tl zwarte peper uit de molen
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml melk
  • 400 g Goudse kaas, geraspt
  • bakspray
  • 12 lasagnevellen

Extra nodig

  • slowcooker
     

Zo maak je het

  1. Giet de olie in een middelgrote pan. Draai het vuur hoog en bak de knoflook goudbruin.
     
  2. Doe de uitjes en het zout erbij en bak tot de uitjes zacht zijn.
     
  3. Doe het komijnzaad en de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur tot alles flink is geslonken.
     
  4. Roer de zwarte peper erdoor, wacht tot het vocht is verdampt en haal de pan van het vuur.
     
  5. Maak een eenvoudige witte saus door de mascarpone, melk en kaas door elkaar te roeren.
     
  6. Spray wat olie in de pan van de slowcooker en zet een middelgrote lasagneschaal klaar.
     
  7. Doe een kwart van het paddenstoelenmengsel in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal en dek ze beide af met een laagje van 3 lasagnevellen. Breek de vellen zo nodig om ze passend te maken.
     
  8. Schep een kwart van de mascarponesaus in de slowcooker en een kwart in de lasagneschaal, gevolgd door de rest van het champignonmengsel en de resterende lasagnevellen, verdeeld over beide.
     
  9. Spreid de rest van het mascarponemengsel in een laagje op beide lasagnes uit, zet de lasagneschaal apart om af te koelen en zet de pan ongeveer 2 uur op de laagste stand in de slowcooker.
     
  10. Ik serveer deze lasagne vaak met knoflookbrood en salade. Dek de afgekoelde lasagne in de schaal af met folie en zet hem in de vriezer.
     

In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff

Lees verder onder de advertentie

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.

Meest bekeken