In samenwerking met Kek Mama

5x activiteiten in de Achterhoek voor het hele gezin

14.08.2024 13:54

Op (mini-)vakantie naar de Achterhoek? Jazeker! In dit mooie, oostelijke deel van Nederland is genoeg leuks te beleven. Wij delen de leukste activiteiten in en rondom Lochem. Lees snel verder.

1. Fiets- en wandelroutes

De natuur van dit stukje Nederland is echt prachtig. Je kunt in Lochem verschillende wandelroutes lopen of met de fiets op pad. In 2022 werd Lochem zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. Afhankelijk van je gezelschap kun je jullie route uitstippelen. Denk bijvoorbeeld aan het klompenpad: Braakhekke Buitenpad, een mooie wandelroute van 5 of bijna 11 km. Vooral de kortere afstand is ideaal om te lopen met kinderen. En extra leuk: als je kinderen al wat ouder zijn kun je bij EuroParcs De Achterhoek e-choppers huren. Dat maakt jullie tripje door de natuur helemaal af.

2. Urenlange speelpret

In de buurt van Lochem, in het dorpje Lievelde, vind je speeltuin Megapret. Ze hebben hier (mega grote – aan de naam is niets gelogen) binnen- en buitenspeeltuinen, minigolf en waterspeeltuinen. Dit is alles waar je kind van droomt en meer.

3. Ontdek Lochem

In Lochem zelf is ook genoeg te zien en doen. Je kunt bijvoorbeeld de Lochemse berg beklimmen, verschillende musea en kastelen bezoeken, de stad ontdekken vanuit een tuktuk en uiteraard de winkels in het centrum verkennen.

Bonus tip: Hanzestad Zutphen ligt op maar 20 minuten rijden van Lochem en is ook zéker een aanrader.

4. Avonturenpark Hellendoorn

Zin in een (mid)dagje adrenaline of heb je jongere kinderen? Dan kan een bezoekje aan Avonturenpark Hellendoorn niet ontbreken. Dit attractiepark ligt op zo’n halfuurtje rijden van EuroParcs De Achterhoek, dus je bent er binnen no-time. Met 30 verschillende attracties, een groot arsenaal aan shows en zelfs een waterpark ga jij gegarandeerd punten scoren!

5. De fijnste slaapplaats

Al deze activiteiten kun je niet in één dag doen, dus we raden je aan om er een lang weekend of een midweek van te maken. En waar kun je dan beter verblijven dan bij EuroParcs De Achterhoek? Op dit prachtige vakantiepark, in een natuurrijke omgeving en zelfs aan een recreatieplas, kun je heerlijk tot rust komen na een lange dag op pad te zijn geweest. En zelfs dan houdt de pret nog niet op, want op het park vind je een binnenzwembad, minigolf, (indoor) speeltuin, dierenweide, vissteiger en verschillende restaurants.

Of strijk neer bij Dubble Dutch Lochem, voor een heerlijke lunch, diner of high-tea. Hier worden regelmatige leuke activiteiten georganiseerd voor jong & oud. Denk aan de Highland Games, Pubquizzen, het Ik hou van Holland spel, zeskamp of boogschieten. Kortom: genoeg te beleven dus!

Met de exclusieve Kek Mama code MAMA30 boek je jouw verblijf bij EuroParcs De Achterhoek tijdelijk met €30,- korting. Boek nu snel!