Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Niets lekkerder dan Nederland vanaf het water bekijken. En dan kun je er met dit mooie weer net zo goed gelijk een vakantie aan plakken, want je kind wil na één dag echt niet meer naar huis. Daarom: handige tips voor een bootvakantie met kinderen.
Een inkopper natuurlijk, maar check bij het huren van een boot altijd of er voldoende bewegingsruimte is en er geen obstakels liggen waar je kind zich aan kan bezeren. Iets minder voor de hand liggend, wel belangrijk: kies niet voor een boot met een zij-ingang naar de salon die alleen via een gangboord bereikbaar is. Kijk ook of de boot een reling heeft én of je je kinderen tijdens het varen te allen tijde goed kunt zien. Ook een goeie checklist is deze van ultramar.nl:
Je kunt natuurlijk op de bonnefooi het water op, maar hoe leuk is het voor je kind om aan te meren bij jachthavens met leuke voorzieningen als een speeltuin, voetbalveld, kinderboerderij of zwembad? Zo heb je bij Marina Oosterschelde een subtropisch zwemparadijs met een golfslagbad, een glijbaan, een sauna en kuurbaden, een bowlingbaan, een indoor speeltuin, een tennistafel, trampolines én speelautomaten. In jachthaven Regatta Center in Medemblik zijn er volop voorzieningen zoals een overdekt zwembad, een kinderboerderij, een speelplaats en een zwemstrand. Meer kindvriendelijke jachthavens vind je hier.
Lees ook 17x fijne meren en plassen in Nederland >
Is je kind oud genoeg? Dan is een volgbootje of rubberboot zeker een voltreffer.
Als een vaartocht van jachthaven A naar jachthaven B wat langer duurt en je kind we leven genoeg heeft van ’t zwaaien naar andere boten, zorg dan dat er voldoende vertier is op de boot. Speel bijvoorbeeld deze (achterbank)spelletjes of download de favoriete Netflix-titels van je kind van te voren, zodat je geen WiFi-verbinding nodig hebt.
Niet rennen op het dek, goed vasthouden, nooit je reddingsvest uitdoen: het zijn simpele regels, maar wel goed om deze te bespreken voordat jullie het water op gaan. Ook met je partner, zodat hier op het moment suprême geen gekibbel door ontstaat. Bron: bootverhuurkalf.nl Goed om te weten: voor een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan vijftien meter én die sneller kan dan 20 km/uur, heb je een klein vaarbewijs nodig. Ook wanneer je met een boot kleiner dan vijftien meter tijdens een controle langzamer vaart dan 20 km/uur, terwijl je boot wél deze snelheid kan halen, riskeer je een boete van € 550 als je geen vaarbewijs hebt. Bovendien krijg je bij een ongeval dan niets vergoed. Bron: verzekervoordelig.nl