De koffers zijn gepakt, en met de auto volgeladen gaan jullie weer richting home sweet home. Thuiskomen na een vakantie is voor velen vaak een domper, maar met deze 9 tips wordt dat toch een stuk fijner.
Lees verder onder de advertentie
1. Eerder vertrekken is relaxter thuiskomen
Het is heel verleidelijk om je vakantie zo lang mogelijk te rekken en pas op de zondagavond voor je maandagwerkdag weer thuis te komen, maar eerder vertrekken werkt toch beter. Dan heb je nog het hele weekend om een beetje bij te komen en om te schakelen naar het ‘gewone’ leven (oftewel: niet op je dooie gemaktje ontbijten met verse croissantjes en café au lait).
Lees verder onder de advertentie
2. Ben je met de auto op vakantie? Knip je terugreis op
Zorg dat je terugreis niet alleen de reis naar huis is, maar ook onderdeel van je vakantie. Dus niet in één ruk door naar huis, maar met wat tussenstops. Zoek een leuke camping of gezellig hotelletje halverwege en neem een dag extra om het stadje te bekijken. Zo stap je de dag erna weer uitgerust in de auto.
Lees verder onder de advertentie
3. Regel je vakantiewas alvast
Het vervelendst van thuiskomen is die enorme berg was die je moet doen. Handdoeken, jurkjes, duizend onderbroeken en zwemkleding… Maar hoera: dit kun je dus voorkomen. Door gewoon voor je weggaat van je camping of het appartement, je vakantiewas alvast te doen. Of nog beter, zoek een wasserette en laat het doen. Dan kan het vanuit de koffer zo hup, de kast in.
Op vakantie nam je je voor alles anders te doen: je wilt meer genieten, minder haasten. Maar eenmaal thuis slaat de routine weer toe. Niet nodig. Neem een keer een andere route naar je werk of rij nadat je de kinderen naar school hebt gebracht nog even langs het strand of het bos.
Lees verder onder de advertentie
5. Nog even buiten zitten
Hangt een beetje van het weer af natuurlijk, maar vaak kan het best nog even. Lekker buiten eten of na het eten nog even in de tuin of op je balkon in plaats van doelloos op de bank te hangen wat je de hele winter nog kunt doen. Boekje, wijntje, wie doet je wat?
Lees verder onder de advertentie
6. Plan leuke dingen
Helaas is het onmogelijk om eeuwig op vakantie te blijven. Er moet nu eenmaal weer gewerkt en naar school gegaan worden. Maar onderbreek de dagelijkse sleur met het plannen van leuke uitjes. Voor jezelf (een dagje sauna of shoppen) en met het gezin. Plan van te voren een van deze uitjes redelijk vlak na jullie thuiskomst, dan heb je alvast iets leuks om naar uit te kijken als je op de terugweg naar huis bent.
7. Zoek vast naar je volgende vakantie
Geen betere pret dan voorpret, dus ga snel online om vast te zoeken naar je volgende reisje. Meteen boeken hoeft natuurlijk niet, maar wat is er leuker dan je vast vergapen aan mooie plekken en heerlijke hotels?
8. Maak een fotoalbum
Laten we eerlijk zijn, als je het nu niet doet, doe je het nooit meer. Dus ga gelijk aan de slag met al die leuke foto’s en maak een fotoalbum van je vakantie. Dat kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk online. Fijn, nog even nazwijmelen bij dat mooie strand en fantastische eettentje in de bergen.
9. Geniet
Je bent weer thuis! Je eigen bed, eigen wc. Al je kleren, boeken, spullen. Niet meer zoeken naar dat favoriete hemdje en ontdekken dat het onderin je tas zit. Naast de opengebarste fles zonnebrandcreme. Je bent in je eigen huis en hebt alles bij de hand. Heerlijk!
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.