3x de leukste boerderijen om dit weekend zelf appels te plukken met je kids

13.09.2024 11:00
Pink Lady appel

Na die hele fijne Indian summer begin september, zijn de temperaturen nu echt aan het zakken en staat de herfst om de hoek. Maak er het beste van en omarm het nieuwe seizoen door te gaan appels plukken met je kids. Zij lekker uitrazen in de boomgaarden, jij met koffie en appelgebak op het terras. Zo slecht is die herfst nog niet!

September is dé appelpluk maand. En het moment om te leren aan je kinderen dat appels niet op magische wijze vanzelf in de supermarkt komen te liggen, maar in Nederland met de hand geplukt worden. Om je kinderen dit helemaal zelf te laten ervaren, kun je appels plukken bij verschillende fruitteeltboerderijen. Wij zetten de drie leukste plekken met appel-pluk-dagen voor dit weekend op een rij.

1. De Olmenhorst landgoed

Landgoed Olmenhorst is de ultieme plek om de herfst te omarmen. Met speeltuin, boerderijwinkel en groot terras, waar je heerlijk kunt zitten in de najaarszon. (En bij slecht weer is er binnen ook genoeg plek in de Fruitloods).

De zelfplukdagen beginnen op zaterdag 14 september en zijn ieder weekend en lopen door tot zondag 3 november. De Olmenhorst vind je op Lisserweg 481 in Lisserbroek. Check voor meer info hun website Olmenhorst appelplukdagen.

2. Boerderij de Kikkershoek

Bij Boerderij de Kikkershoek mag je zoveel appels plukken als je wilt en je betaalt alleen voor wat je oogst. Na het plukken de kinderen lekker spelen met de traptractoren en skelters.

Ook leuk: op de aftrapdag van het seizoen zaterdag 14 september kunnen kinderen een echte Hoeksche Waards kinder skelter rijbewijs krijgen. De Kikkershoek vind je in Mijnsheerenland op Maasweg 3. Check op de website meer informatie over de zelf-appel-pluk-dagen.

3. Boerderij Nieuw slagmaat

In de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat kun je niet alleen appels plukken, maar ook peren, kiwibessen en pompoenen. En hoe leuk: boer Huub en zijn broer Adrie vertellen je kinderen alles wat een boer dan precies het hele jaar doet om die lekkere appels daar te laten groeien in september.

Naast het plukken vind je op de boerderij ook een maïsdoolhof (met uitkijktoren), kun je het slagmaat klompenpad lopen, met de huifkar op pad en natuurlijk verse appeltaart met slagroom eten op het terras. Boerderij Nieuw Slagmaat vind je op de Marsdijk 5 in Bunnik.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.