Dit is hoeveel kinderbijslag je in 2025 ontvangt
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Je kunt je koffer voor het bagageruim prima volstampen met babyvoeding, maar wil je het ook meenemen in je handbagage? Houd dan rekening met de volgende regels.
Opdat je niet voor verrassingen komt te staan.
Er gelden strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig, maar voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt: vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter is toegestaan in je handbagage, mits je met een baby reist. Aan boord van het vliegtuig kun je trouwens vaak gewoon warm water krijgen, maar goed om dit van te voren na te vragen. Bij sommige maatschappijen kun je overigens ook een babymaaltijd reserveren.
Als deze nog dicht zijn, mogen ze gewoon mee in het vliegtuig. Navulflesjes mogen meestal (er zijn uitzonderingen) niet groter zijn dan 100 milliliter.
Lees ook:
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >
Zorg er voor dat je je baby al de uren vóórdat je het vliegtuig in stapt, goed laat drinken. De lucht in het toestel is namelijk erg droog, waardoor baby’s meer vocht nodig hebben. Het is dus ook niet verkeerd om je kind tussen de voedingen door wat extra’s te geven, zoals water.
Tijdens het opstijgen kan je kindje last krijgen van zijn oren, dus het is slim om hem tijdens het opstijgen al iets te drinken te geven. Op dat moment kan het personeel nog niets voor je verwarmen, dus maak het eerste flesje alvast klaar in een restaurant op de luchthaven. Als je borstvoeding geeft, zorg er dan voor dat je zelf ook voldoende blijft drinken.
Wist je trouwens dat er op Schiphol een speciale Baby Care Lounge beschikbaar is? Hier kun je je baby voorafgaand aan de vlucht nog even in bad doen, voeden en zelfs laten slapen in een speciale bedcabine. Toegang is gratis.
Melkpoeder is niet overal verkrijgbaar. In westerse steden zal het niet zo’n probleem zijn, maar ergens achteraf wordt het wat lastiger. Een voorraadje in je koffer is dus handig. Ditzelfde geldt overigens voor vaste voeding. Voor óp de vakantiebestemming kan het trouwens fijn zijn om een waterkoker en thermosfles (voor warm water tijdens uitstapjes) mee te nemen.