Dit pak je in voor een dagje strand met kids + fijne hacks

10.08.2024 17:00

Een dagje strand met de kids is de perfecte zomerse mini-vakantie! Met deze handige inpaklijst en een paar slimme ‘mom hacks’ zorg je ervoor dat je alles bij je hebt voor een spetterend (en stressvrij) avontuur aan zee.

1. Zonnebescherming

Zonnebrandcrème: Denk je aan een stranddag zonder zonnebrandcrème? Fout! Kies een waterbestendige zonnebrand met factor 30 of hoger en smeer je mini’s royaal in. Vergeet niet om regelmatig bij te smeren.

Zonnehoeden en petten: Bescherm de schattige hoofdjes van je kinderen met een stoere pet of schattige hoed. Extra bonus: het staat nog geweldig ook!

Zonnebrillen: Superhelden moeten hun ogen beschermen tegen UV-straling. Kies voor zonnebrillen met UV-bescherming.

2. Zwem- en strandspullen

Badkleding: Neem altijd extra zwemkleding mee. Waterballonnen, golfgolven en ijsjes kunnen leiden tot onvoorziene outfitwissels.

Handdoeken: Grote strandlakens zijn een must, maar een paar extra handdoeken komen altijd van pas.

Zwemluiers: Voor de jongste waterliefhebbers zijn zwemluiers onmisbaar.

Zwembandjes of zwemvesten: Veiligheid voorop! Zorg dat je kleintjes blijven drijven terwijl ze hun innerlijke zeemeermin of haaienjager ontdekken.

3. Schaduw en Comfort

Parasol of strandtent: Niemand wil eindigen als een kreeft. Een parasol of strandtent zorgt voor de broodnodige schaduw en een gezellige plek voor een middagdutje.

Picknickkleed of strandmat: Een comfortabele plek om te loungen, snacks te eten en te genieten van die felbegeerde zomerdagen.

Stoeltjes: Perfect om met een goed boek (of een nieuwsgierig oog op de kids) te genieten.

4. Spelletjes en Vermaak

Zandspeelgoed: Emmers, schepjes, en zandvormpjes – alles wat je nodig hebt voor urenlang bouwplezier. Wedden dat jouw zandkasteel het mooiste wordt?

Frisbees en strandballen: Voor de actieve momenten. Plus, het is geweldig voor wat ouder-kind bonding!

Boeken en kleurboeken: Voor de momenten dat ze even rustig willen zitten (en jij misschien ook).

Badje: Neem een klein opblaasbaar babyzwembadje mee en vul het met een beetje water. Perfect voor de kleintjes om veilig in te spelen en het houdt het zand op afstand.

5. Eten en Drinken

Water en sapjes: Hydratatie is key. Voldoende water en een paar sapjes zorgen ervoor dat iedereen fris en fruitig blijft.

Snacks: Nooit. Genoeg!

Lunchpakket: Maak een lekkere lunch zoals broodjes, wraps of een pastasalade. Niets smaakt beter dan een picknick aan zee.

Koelbox of koeltas: Houd je eten en drinken lekker koel. Pro-tip: bevries wat waterflessen en gebruik ze als koelers die je later kunt drinken.

6. Verzorgingsspullen

Vochtige doekjes: Een redder in nood voor plakkerige handjes en gezichten.

Desinfecterende handgel: Voor het snel schoonmaken van handjes voor de lunchpauze.

Verbanddoos: Kleine ongelukjes gebeuren. Een basis EHBO-kit kan wonderen doen.

Plastic zak: Neem een plastic zak mee om vieze spullen in te doen. Zo blijft je tas schoon en fris.

7. Extra Kleding

Extra setjes kleding: Natte, zanderige kleren? Geen probleem! Een extra setje zorgt ervoor dat iedereen droog en comfortabel blijft.

Lichte kleding: Luchtige kleren zijn perfect voor een zwoele stranddag. Ze houden de kids koel en zijn makkelijk aan en uit te trekken.

Mom hacks voor aan het strand

Hoeslaken: Perfect om een klein stukje strand te reserveren voor jouw kleintje. Vouw het open en plaats een tas in elke hoek om het omhoog te trekken. Minder zand op het speelplekje!

Pamper: Gebruik een schone luier om je waardevolle spullen in te verstoppen. Wie steelt er nu een pamper?

Wegwerp cakevormpjes: Steek ijsjes in een papieren wegwerp cakevorm, zodat het gesmolten ijs wordt opgevangen. Dááág plakhandjes.

Talkpoeder: Strooi een beetje talkpoeder op zanderige handen en voeten, wacht even en veeg het zand er moeiteloos af.

Netzakje: Stop strandspeelgoed in een net- of mesh-zakje. Het zand valt er makkelijk uit en je kunt het speelgoed meteen afspoelen.

IKEA eetstoel zonder poten: Zet het bovenste deel van de eetstoel in het zand als zitje voor de allerkleinste.

Aloë vera gel: Kalmeert de huid en verzacht insectenbeten. Vries de gel in ijsblokvormpjes voor extra verkoeling.

Armbandje: Schrijf je telefoonnummer op een speciaal bandje of gebruik een tijdelijk tatoeage stift om jouw nummer op het armpje van je kind te schrijven.

Luisterboek mee: Houd je ogen op de kids terwijl je geniet van een fijn luisterboek. Zij blij, jij blij.

Met deze lijst ben je klaar voor een dag vol zon, zand en zee zonder zorgen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.