De prachtige vulkaan omgeving van Park Eifel

04.09.2024 09:52
Gezin met 3 kinderen, vader en moeder in een zwemparadijs van Center Parcs

Park Eifel. Een van de pronkstukken van Center Parcs. Middenin het prachtige vulkaanlandschap van de Eifel. Deze omgeving is een lust voor het oog, waar je echt een onvergetelijke reis zult hebben. We nemen je hieronder mee door wat de Eifel allemaal te bieden heeft, en dat allemaal op een steenworp afstand vanaf het park.

Prachtige natuur

De Eifel is gevormd door vulkanische activiteit en biedt dan ook een uniek landschap. Zo vind je er kratermeren, lavastromen en vulkaankegels. Je ziet de vulkanische kenmerken goed terug door de vulkaanmeren en basaltformaties. 

Vulkanische grond is supervruchtbaar. In de Eifel vind je dan ook genoeg dichte, uitgestrekte bossen. Hier vind je een hoop flora en fauna, wat een lust voor het oog is voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je vindt er zeldzame orchideeën, wilde zwijnen en herten.

Zijn er heuvels, dan zijn er ook valleien. En ook hier is in de Eifel geen gebrek aan. Zo meanderen er diverse rivieren en beken door het landschap. Dit fenomeen is nog mooier in de winter. Als het heeft gesneeuwd, krijgt de omgeving iets idyllisch. Kijk wel goed uit op de weg! 

Historische bezienswaardigheden 

In de Eifel heb je niet alleen prachtige natuur, maar ook een hoop bezienswaardigheden. We nemen je mee, te beginnen met historische steden en dorpen. Denk aan Monschau, Bad Münstereifel en Cochem. Hier loop je door smalle straatjes, wandel je over historische pleinen en word je echt even terug in de tijd genomen. 

Behalve de steden en dorpen vind je er ook prachtige kastelen en burchten. Denk aan het kasteel van Nürburg of de ruïnes van het kasteel van Manderscheid. Ben je een fan van religieuze architectuur? Dan kun je je lol niet op. De Eifel is namelijk bezaaid met talloze kerken, kloosters en abdijen. Denk aan de romaanse abdij van Maria Laach of de gotische kathedraal van Trier. 

De Eifel: een must visit

Een vakantiepark dat voelt als een schattig woonplaatsje, gecombineerd met een van de mooiste regio’s van Europa. Park Eifel, in de Eifel. Ervaar de natuur en bekijk historische bezienswaardigheden. De perfecte plek om zowel zomer als winter door te brengen.