In samenwerking met Kek Mama

Deze 6 dierenuitjes zijn net wat anders dan je gewend bent

17.07.2024 06:00

Wat te doen op deze mooie vakantiedag…? Kinderen en dieren: succes verzekerd. En deze dierenuitjes zijn net wat anders dan je gewend bent.

151 Diersoorten

Het Zuid-Limburgse heuvellandschap is al mooi, maar de vier gebieden van GaiaZOO doen daar nog een schepje bovenop. Hier leven 150 unieke diersoorten, zoals rode panda’s en neushoorns. Eigenlijk 151 soorten, als we jouw klauterende kinderen in de touwbruggen en klimtorens meetellen. Neem hen zeker ook mee naar de JungleTour en DinoDome.

Ziekenbezoek

Bij A Seal in Stellendam leer je alles over zeehonden. De verzorging van de verzwakte dieren die hier tijdelijk worden opgevangen kun je hier van heel dichtbij gadeslaan. En wonderlijk is het, hoe ze deze dieren beter maken. Je kind mag zelf oefenen op knuffelzeehondjes. Tip: combineer je bezoek met de Zeehondensafari op de Oosterschelde

Zomer in de zoo

Ze bestaan sinds 1838, er wonen 900 diersoorten en ze zijn 365 dagen per jaar geopend. ARTIS is tijdens haar Zoomeravonden – 6 juli t/m 31 augustus – extra bijzonder. Tot zonsondergang wandel je met je kinderen door dit Amsterdamse dierenpark dat zich vult met muziek, foodtrucks en heel veel kinderactiviteiten.

Aapjes kijken

In de Apenheul in Apeldoorn is het niet alleen aapjes kijken, jouw kleine aapjes gaan hier ook zelf aan de slag. Ze mogen dierenverzorgers helpen en leuke na-aap-opdrachten maken, maar ook kindervoorstellingen bezoeken en twee nieuwe krachtpatsers ontmoeten: de gorilla’s zijn met hun 180 kilo echt indrukwekkend.

Onderwaterwereld

Loop door de onderwatertunnel, steek je hand in de Voelpoel (als je durft) en zie Nemo in het echt. Op naar de mysterieuze onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen. Met een combi-ticket bezoek je ook LEGO Discovery Centre. Dit ticket is dertig dagen geldig, dus dat zijn twee leuke uitjes in één maand.

Tropische verrassing

Van bloemkwekerij naar tropisch avontuur: de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is nogal veranderd in de afgelopen honderd jaar. Daarom heet het nu Pantropica, wat ‘geheel tropisch’ betekent. De tropen op rijafstand, da’s praktisch! Bezoek het Hanami Flowerpark en de Amazonia, ga op expeditie in het junglepark of voer de papegaaitjes en watermonsters.

Gek op dieren? Op Kidsproof.nl vind je nog veel meer leuke dierenuitjes.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.