Altijd al willen weten wat er met verloren bagage gebeurt die nooit wordt opgehaald? Heb jij even geluk: met dank aan reiszoekmachine Skyscanner delen we 4 bizarre bagagefeiten.
Lees verder onder de advertentie
Feit 1: ‘Elk jaar raken er duizenden koffers kwijt’
En dat alleen al op vliegveld Amsterdam Schiphol. Op de Londense luchthaven Gatwick worden er maandelijks (!) zelfs zo’n duizend tot achttienhonderd bakken gevuld met verloren of achtergelaten items. Niet dat je als luchthavenmedewerker naar huis kunt gaan met gratis parfum of een goede fles wijn, want elk product wordt zorgvuldig bekeken om te bepalen of het gerecycled of weggegooid kan worden. Óf terug kan worden gebracht naar de rechtmatige eigenaar, natuurlijk.
Lees verder onder de advertentie
Feit 2: ‘Het personeel vindt de meest bizarre voorwerpen’
Van een zak vol diamanten, £50.000 in cash, sleutels van een Porsche, een Rolex-horloge, een trouwjurk tot een kunstgebit, stelten, een gitaarversterker en een glazen oog: je kunt het zo gek niet bedenken of het luchthavenpersoneel heeft het voorbij zien komen. De meestvoorkomende voorwerpen die gevonden worden op luchthavens zijn riemen (niet zo gek, gezien je die af moet doen bij de veiligheidsscontrole), maar ook mobiele telefoons, iPads, e-readers, laptops, camera’s en paraplu’s.
Feit 3: ‘Elk gevonden voorwerp heeft z’n eigen bestemming’
Plastic waterflesjes worden leeggegoten, gerecycled en opnieuw gebruikt in de constructie- of textielindustrie of gebruikt voor kunstprojecten op straat. Glazen flessen met alcohol of parfum worden ook leeggegoten: zodra de alcohol eruit is (die weer gebruikt wordt om energie mee op te wekken), wordt het glas gerecycled. Scherpe items, zoals nagelschaartjes, worden ook apart verwerkt. Als er illegale items als drugs en wapens in bagage wordt gevonden en tegen wordt gehouden bij de douane, neemt de politie opgebeld deze items mee. Ze worden vervolgens bewaard als bewijsmateriaal en uiteindelijk vernietigd.
Lees verder onder de advertentie
Feit 4: ‘Bagage wordt 90 dagen bewaard, daarna wordt het geveild’
Elke airport heeft zelfs zijn eigen veilinghuis, voor Schiphol is dat Veilinghuis de Eland in Diemen. Wat er in de koffers of tassen zit, is niet bekend: het is gokken wat je krijgt en het kan dus zomaar zijn dat je met een berg vuile was eindigt. Maar met een beetje geluk zitten er kostbare sieraden of antieke voorwerpen in. Electronica wordt in de meeste gevallen van tevoren uit de koffers gehaald en apart geveild. Gevonden geld gaat naar goede doelen, zoals UNICEF.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.