Eindelijk mogen we weer: naar de dierentuin en het pretpark. Maar wat neem je mee als je zo’n dagje weg gaat met je kleuter? Met deze handige checklist vergeet je niets.
Lees verder onder de advertentie
Vervoer
Waar je met kleine kinderen nog altijd de kinderwagen of buggy moet meesjouwen, is de kans groot dat je die thuis kunt laten zodra je kind eenmaal een kleuter is. Wordt hij snel moe en vindt hij het toch nog wel fijn om dan gedragen te worden? Vergeet dan niet, mits je die hebt, je kleuterdrager in de auto te gooien.
Lees verder onder de advertentie
Checklist:
Kleuterdrager
Verzorging
Waarschijnlijk horen luiers inmiddels tot het verleden, maar het is wel verstandig om een setje billendoekjes en grote handdoek in je tas te stoppen. Vergeet ook niet een setje extra kleding voor je kind.
Zit z’n gezicht na het eten van een ijsje helemaal onder of zijn z’n nagels zwart van het spelen? Een pakje snoetenpoetsers in je tas is onmisbaar. Net als een klein ehbo-setje met onder meer pleisters en kinderparacetamol.
Een koekje, rijstwafel, krentenbol of boterham: zorg dat je voorraadje eten mee hebt wat je kind lekker vindt. Vergeet ook plastic of kartonnen bekertjes niet. Water, thee of een koel drankje kun je gemakkelijk meenemen in een thermosfles.
Is je kind verknocht aan z’n knuffel? Neem die dan mee naar de dierentuin of het strand, zodat hij iets vertrouwd bij zich heeft als hij er geen zin meer in heeft. Weegt bijna niets en het scheelt jou waarschijnlijk een hoop gejengel.
Vergeet ook niet iets van speelgoed waar je kind zich in de auto mee kan vermaken en accessoires zoal een zonnebril, afhankelijk van het seizoen. Vind je kind het stoer om zelf wat spullen te dragen? Doe daar je voordeel mee en stop wat lichte items in zijn eigen rugtas.
Last but not least is een polsbandje of naamketting reuze handig. Raakt je kind onverhoopt zoek, dan is hij met die gegevens gemakkelijk terug te vinden.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag
Beschonken gebeurt er natuurlijk weleens iets wat je achteraf misschien beter niet had kunnen doen. Zo had Juna na een avond stappen seks met een jongen, die daarna de broer bleek te zijn van de jongen waarmee ze aan het daten was.