5 x de leukste festivals voor kinderen in de zomervakantie

20.07.2024 09:00

Denk je aan de zomer, denk je aan festivals. In de stad, op het strand, met muziek, luchtballonnen of theater, welk festival kiezen jullie?

Surf je suf

Alle surfers verzamelen! Op het strand van Bloemendaal aan Zee vieren surfliefhebbers van 6 t/m 8 september 2024 de tiende editie van Surfana Festival. En dat doen ze met een mix van muziek, lekker eten, kunst, workshops en vooral: liefde. Op naar de Kennemerduinen met je gezin.

Tot grote hoogte

Al onderweg naar Oldenzaal? Van 21 t/m 24 augustus stijgen je kinderen hier op tijdens Twente Ballooning. Zoek een lekker plekje in Recreatiepark het Hulsbeek om de 35 kleurrijke ballonnen te zien opstijgen en natuurlijk om de MEGA kindermiddag te bezoeken. Met onder andere een kidsplayground, grote inloopballon, suikerspinnen, zweefvliegtuigjes en een klimwand.

Wat een wonder

Een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek. Van het kinderprogramma Wonderfeel  in ’s-Gravenland krijgen we allemaal een wonderlijk blij gevoel. Vrolijke voorstellingen, knutselen, (familie)workshops, je eigen broodjes bakken en nog veel meer. En dat op een prachtig landgoed. Van 19 t/m 21 juli en met gratis toegang voor kinderen t/m 18 jaar.

Los in Den Bosch

Niet alleen met carnaval is het in Den Bosch een groot feest, ook tijdens Theaterfestival Boulevard is een bezoekje aan deze gezellige stad zeer de moeite waard. Van 1 t/m 11 augustus vind je hier op verschillende locaties theater, dans, muziek(theater) en nog veel meer. Met natuurlijk heel veel kindervoorstellingen. Echt een feestje. 

Voor de mini’s

De naam van festival Breda Barst is makkelijk te begrijpen. In de stad barst het op 6 en 7 september namelijk van de gezelligheid. Mini Barst is het speciale onderdeel voor de allerkleinsten, met een uitgebreid kinderprogramma. Denk aan theater, dansworkshops, muziek en limonade. Zo kun je je kind wel kennis laten maken met de festivalwereld.

Check vooral ook de Uitagenda op Kidsproof.nl, met per regio de leukste events van deze zomer.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.