De 8 leukste Halloween uitjes in Nederland voor kinderen t/m 12 jaar

22.10.2024 11:13
halloween-evenementen-voor-kinderen

Het is (bijna) herfstvakantie en Halloween staat voor de deur, dus dat betekent dat het weer tijd is voor verkleden, snoep en spannende uitjes! Maar wat zijn nu écht leuke dingen om te doen met je kleintjes zonder dat ze gillend wegrennen van de enge spoken? 

Geen zorgen, wij hebben de leukste Halloween-uitjes in Nederland voor je op een rijtje gezet, speciaal voor ouders met kinderen tot en met 12 jaar. Klaar voor een beetje spanning en veel plezier? Lees dan snel verder!

1. Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn verandert tijdens Halloween in Heksendoorn, een magisch en licht spooky park voor de jongste avonturiers. Verwacht hier geen enge monsters, maar vriendelijke heksen en betoverde paddenstoelen. De kleintjes kunnen zich laten schminken, pompoenen versieren of zich uitleven tijdens een van de speciale Halloween-shows. En het leukste? In de avond is er een spannende, maar kindvriendelijke lichtjesparade! Perfect voor kinderen die wel van een klein griezelavontuurtje houden, maar nog niet oud genoeg zijn voor écht horror. 

Leeftijd: Geschikt voor alle leeftijden, maar vooral leuk voor kinderen t/m 10 jaar.
Wanneer: Herfstvakantie eind oktober.

2. Toverland’s Halloween Days

Attractiepark Toverland pakt tijdens Halloween flink uit met de “Halloween Days” en dat betekent voor kinderen tot 12 jaar een perfect griezelavontuur. Overdag is het park prachtig versierd met pompoenen en herfstbladeren, en de kleintjes kunnen veilig rondwandelen tussen vriendelijke heksen en trollen. Bovendien zijn er leuke Halloween-shows en speciale activiteiten zoals een pompoenenspeurtocht. In de avond wordt het park wel wat enger, maar overdag is het vooral veel magie met een vleugje spanning.

Leeftijd: Voor kinderen t/m 12 jaar.
Wanneer: Eind oktober, vooral in de herfstvakantie.

Lees ook: Dìt zijn de 5 leukste kids uitjes voor in de herfstvakantie van 2024

3. Speelpark Oud Valkeveen – Griezelen Voor Kleintjes

Dit gezellige speelpark verandert elk jaar tijdens Halloween in een griezelfeestje, maar dan wel eentje zonder enge schaduwen in de hoek. Kinderen kunnen zich verkleden, er zijn spannende (maar niet te enge!) spookhuizen en de speeltuin is versierd met grappige monsters en pompoenen. Voor de echte durfals is er een “enge” speurtocht met een prijs voor wie alle spoken kan vinden – zonder bang te worden natuurlijk!

Leeftijd: Vooral leuk voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.
Wanneer: Eind oktober.

4. Dierenpark Amersfoort – Halloween Dierenfeest

Voor kinderen die houden van dieren én van een beetje griezelen is Dierenpark Amersfoort dé place to be tijdens Halloween. Het park organiseert speciale “Halloweendagen” waarbij de kinderen verkleed mogen komen en op avontuur kunnen gaan langs dierverzorgers die vertellen over de meest griezelige dieren (denk aan slangen en spinnen – brrr!). Er zijn ook spooky verhalen in de schemer, maar het blijft allemaal lief en leerzaam, precies goed voor jonge kinderen.

Leeftijd: Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Wanneer: Eind oktober, vooral in de weekenden.

5. De Julianatoren – Halloween in Het Sprookjesbos

De Julianatoren tovert tijdens Halloween om tot een griezelig maar gezellig Halloweenfeestje voor de allerkleinsten. Het sprookjesbos is prachtig versierd met pompoenen en lichtjes, en er zijn shows waarin Jul en Julia (de muizenmascottes van het park) de kinderen meenemen in een betoverend avontuur vol liedjes en dansjes. Met name voor kinderen die nog niet echt van enge dingen houden is dit een heerlijke manier om Halloween te vieren zonder enge verrassingen.

Leeftijd: Voor kinderen t/m 8 jaar.
Wanneer: De hele maand oktober.

6. Kasteel Doornenburg – Spooktocht voor Kids

Heb je kleine riddertjes of prinsessen die wel houden van een spannend avontuur? Neem ze dan mee naar Kasteel Doornenburg voor een heuse kindvriendelijke spooktocht! Het middeleeuwse kasteel biedt een spooky speurtocht door de oude gangen, waar vriendelijke spoken en ridders tevoorschijn komen. Het is niet te eng, maar wel spannend genoeg om het een echt Halloweenavontuur te maken. En na afloop mogen de kinderen marshmallows roosteren bij het kampvuur – hoe leuk is dat?

Leeftijd: Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Wanneer: Eind oktober, vooral in de herfstvakantie.

Lees ook: 20 verrassende buitenactiviteiten met kinderen voor een zonnige herfstdag

7. Halloween in Plaswijckpark, Rotterdam

In Plaswijckpark gaat het tijdens Halloween allemaal om griezelige gezelligheid! Kinderen kunnen pompoenen uithollen, knutselen en door het park wandelen terwijl ze op zoek gaan naar grappige (niet enge) spookjes. Er zijn speciale verkleedpartijtjes, en als het donker wordt, is er een lichtjesparade waar de kleintjes kunnen meedoen. Het park is vrolijk aangekleed met herfstbladeren, pompoenen en lachende skeletten – perfect voor jonge gezinnen die Halloween op een leuke en toegankelijke manier willen vieren.

Leeftijd: Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.
Wanneer: Eind oktober.

8. Drievliet – Halloween Fright Night Junior

Pretpark Drievliet organiseert elk jaar een speciale Halloween-avond voor jonge kinderen: de “Junior Fright Night”. Het park is sprookjesachtig versierd met lichtjes, pompoenen en vrolijke monsters. Er zijn theatershows met magische tovenaars, en de attracties blijven geopend, maar in een gezellige Halloween-sfeer. Vooral fijn: het blijft hier allemaal heel kindvriendelijk, dus geen enge schrikeffecten of te heftige griezels.

Leeftijd: Geschikt voor kinderen t/m 12 jaar.
Wanneer: Eind oktober.

Of je nu gaat voor een magische spooktocht, een pompoenenspeurtocht of een spooky dierenshow, Nederland zit vol met gezellige Halloween-uitjes voor jong en oud. Dus haal die verkleedkleren uit de kast, zet je engste (of grappigste) masker op en ga eropuit met de kinderen voor een onvergetelijke Halloween!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.