Klaar voor herfstpret? 3x eropuit met je kind!

18.09.2024 19:00
herfstwandeling Bron: Pexels

Hoewel we deze dagen nog genieten van een Indian Summer, gaat de herfst toch echt dit weekend beginnen. Het is namelijk officieel herfst op 21 september. Ga op pad met je kind en doe een van deze drie activiteiten en je krijgt een instant herfst gevoel.

Het bewust leven met de seizoenen wordt steeds populairder (de seizoenstafels vliegen ons op Insta om de oren). Daarom drie tips om het nieuwe seizoen goed te beginnen. De natuur in gaan is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je kinderen om wat stoom af te blazen na de eerste drukke school- en opvangweken.

Wil jij je kind ook bewust maken van de wisseling van seizoenen? Wij zetten drie laagdrempelige tips voor je op een rij.

Tamme kastanjes zoeken

De ‘vrucht van de herfst’ worden ze ook wel genoemd. Maar voor kinderen zijn het net kleine monstertjes. Die gekke, groene stekelige bolletjes aan de takken van de kastanjeboom. Helemaal leuk om samen te gaan spotten of ze al in de bomen hangen, of misschien zijn er ook al wat op de grond gevallen.

Van eind september tot begin november is het oogstseizoen van tamme kastanjes. En dan kun je ze massaal rondom de kastanjeboom op de grond vinden. Wil je de herfst activiteit helemaal afmaken? Pof dan je tamme kastanjes thuis in de oven.

Herfstbladeren verzamelen in het bos

Altijd fijn om te doen: een boswandeling met de kids. Zij even uitrazen in het bos en jij bijpraten met een vriendin of je lief. Door het mooie weer aan de start van dit herfstseizoen zijn er nog heel veel verschillende kleuren bladeren te vinden. Geef je kind als opdracht om minstens zeven kleuren herfstbladeren te zoeken, dan zijn zij ook weer even zoet.

Samen appels plukken

September is appel-pluk-maand. Het uitje om samen met je kind meer te leren over het groeien van de verschillende soorten groente en fruit in Nederland. Op verschillende boerderijen door het hele land zijn er in september en oktober appel-pluk-dagen, waar je zelf appels kan plukken.

Ook meteen erg educatief verantwoord: boeren geven uitleg over wat zij het hele jaar moeten doen om ervoor te zorgen dat er in september appels geplukt kunnen worden. Goed moment om je kind bij te brengen dat appels, peren en pompoenen niet zomaar in de Appie komen te liggen.

En daarna lekker appeltaart eten in de najaarszon op het terras. Zo gek is het leven met de seizoenen nog niet.

Lees ook: 3x boerderijen om dit weekend zelf appels te plukken met je kids

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.