Herfstplezier in Noord-Brabant: De ultieme gids voor gezinsuitjes

16.09.2024 07:00

De zomer is voorbij, maar dat betekent niet dat het avontuur stopt. Of je nu op zoek bent naar een leuk weekendje weg, een herfstvakantie met het gezin of een gezellige citytrip, Noord-Brabant heeft je volop te bieden.

Zet je schrap voor een seizoen vol spannende activiteiten, betoverende attracties en gezellige familie-uitjes. Hier zijn de highlights voor een top herfst:

Klimmen en klauteren

Ben je op zoek naar actie? Noord-Brabant heeft een aantal fantastische klimparken die garant staan voor een dag vol avontuur. Bij Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom kun je je avontuurlijke kant laten zien met tokkelroutes, lianen en een vrije val. Voor de kleintjes is er een Kabouterpad om de natuur op een speelse manier te ontdekken.

Aan de andere kant van de provincie vind je Outdoor Park Reusel met de beroemde Brandtoren – uitgeroepen tot een van de mooiste uitkijktorens ter wereld. Geniet van een prachtig uitzicht, test je klimmobiliteit en laat de kinderen zich uitleven op het mini-parcours. Voor de echte durfals zijn er ook high-ropes en abseilen.

En vergeet de Klimbos IJzeren Man in Vught en Eco Klimpark Klimkong niet. Ze bieden ook geweldige klim- en klauterervaringen die perfect zijn voor een actieve dag met het gezin.

Natuurschoon in herfstkleuren

De herfst is het ideale moment om de natuur in te duiken. Geniet van een herfstwandeling over de mooiste vlonderpaden en klim naar boven voor een panoramisch uitzicht vanaf een van de vele uitkijktorens. Er is voor elk wat wils, van rustige wandelingen tot adembenemende uitzichten.

Oisterwijkse Bossen

Cultuursnuiven voor het hele gezin

Wil je samen met je gezin iets leerzaams en leuks doen? Noord-Brabant herbergt een aantal fantastische musea die speciaal zijn ingericht voor kinderen. Ontdek hoe het leven in de oertijd eruitzag in het Natuurmuseum Brabant, bekijk wat dino’s aten in het Oertijdmuseum in Boxtel of zie hoe Van Gogh met licht speelde in het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Deze musea bieden een leuke en educatieve ervaring die je gezin niet snel zal vergeten.

Stoere citytrip

Noord-Brabant heeft naast leuke activiteiten ook genoeg toffe steden die zeker een city-tripje waard zijn. Bezoek je dit najaar een van de steden? Er zijn onwijs veel leuke events die je niet mag missen. Zo strijkt het grootste circusfestival, Festival Circulo, dit jaar weer neer in Tilburg. Of bewandel in november één van de gratis routes langs allerlei spectaculaire lichtinstallaties en projecties tijdens het waanzinnige lichtfestival GLOW in Eindhoven. In Breda waan je je in een groot fotoboek tijdens het BredaPhoto festival. Slecht weer? Binnen in het knusse en meest opgeklopte mini-museum ter wereld de Bossche Bollen Belevenis in den Bosch maak je nu zelf dé local treat, de Bossche Bol.

GLOW Eindhoven

Herfst in de Efteling

Als de bladeren beginnen te vallen, wordt de magische Efteling extra betoverend. Het Sprookjesbos transformeert in een herfstparadijs. De bomen zijn gehuld in prachtige gouden en rode tinten, en de sprookjesfiguren krijgen een knusse herfstmake-over. Wandel met je gezin langs de iconische sprookjes zoals Roodkapje en Assepoester, die nu extra sfeervol zijn versierd met herfstdecoraties. Als kers op de taart verwelkomt het park deze herfst een nieuwe attractie: Dans Macabre. Bereid je voor op een duister spektakel vol spannende wendingen en macabere muziek.

Op safari in Beekse Bergen

Dierenliefhebbers in the fam? Dan moet je zeker naar Safaripark Beekse Bergen deze herfst. Het park is het hele jaar door open, maar in de herfst krijgt alles een extra gouden randje. Terwijl je met je gezin door het park rijdt of wandelt, geniet je van het zachte herfstzonnetje en de frisse lucht. De natuur kleurt prachtig met die typische herfsttinten – ideaal voor een ontspannen safari. Plus, het is nu de perfecte tijd om de vernieuwde Olifantenvallei te verkennen. Spot de schattige kleine olifantjes Mosi, Ajabu en Tendai die lekker aan het spelen zijn in hun nieuwe Keniaanse omgeving. Een ideaal uitje om je kids op een rustige manier kennis te laten maken met de wilde wereld, zonder die drukke zomermassa.

Kijk voor nog veel meer inspiratie op visitbrabant.com en ontdek wat Noord-Brabant te bieden heeft voor een najaar vol onvergetelijke herinneringen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VisitBrabant.