Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Heerlijk, een vliegvakantie richting de zon. Maar hoe hou je een energieke, bewegelijke peuter een paar uur zoet in het vliegtuig? Wij hebben wat tips voor je.
Natuurlijk is op tijd inchecken een must (niemand wordt er blij van om met een tegenstribbelende peuter over het vliegveld te crossen), maar het is wel slim om zo laat mogelijk het vliegtuig in de stappen. Wachten op al die instappende passagiers terwijl jij al zit, is namelijk al vervelend zónder kind. Kun je nagaan.
En dan het liefst nieuw speelgoed of speelgoed waar je kind nog niet op uitgekeken is. Merk je dat-ie onrustig wordt? Vis dan het eerste speeltje eruit. Pas als-ie dat weer zat is, pak je de volgende verrassing.
Lees ook
6x extra services in het vliegtuig die je nog niet kende >
Reken maar uit: bij een vlucht van twee uur, heb je acht activiteiten nodig. Van een boekje lezen, tekenen en tussendoortjes eten tot het kijken van een film: dit kan van alles zijn. Hou wel wat extra activiteiten achter de hand, mocht je kind die film al na vijf minuten zat zijn.
Ah, het aloude systeem van omkopen, wie is er niet groot mee geworden. Er zijn slechts weinig kinderen die niet gevoelig zijn voor een dikke worst die voor hun neus gehouden wordt. Maak een afspraak met je kinderen: voor elk uur dat er voorbij gaat zonder oorlogsverklaringen en fysiek of verbaal geweld, krijgen ze een beloning. Een klein cadeautje, iets lekkers, zoiets.
Of je smartphone, of alles wat ook maar een schermpje heeft. Oké, niet opvoedkundig verantwoord, maar hallo: vroeger werd de speen van baby’s in sterke drank gedompeld als-ie niet kon slapen, bestonden er geen peperdure Isofix-autostoeltjes en werd er gerookt als een ketter in bijzijn van de kleintjes – do we need to say more?
Bron: Skyscanner