Ga je met z’n tweeën weg, dan moet een accommodatie vooral knus en romantisch zijn. Op vakantie met kinderen is andere koek. Hier moet je op letten bij het huren van een kindvriendelijk vakantiehuis.
Lees verder onder de advertentie
Zoek je online naar een leuk vakantiehuis, dan kom je de term ‘kindvriendelijk’ regelmatig tegen. Maar waar moet zo’n kindvriendelijk huis eigenlijk aan voldoen? Houd deze punten even in je achterhoofd als je een accommodatie boekt.
Lees verder onder de advertentie
Vakantiehuis
Of het gehuurde vakantiehuis nu in Nederland of in het buitenland staat: er zijn een aantal dingen van belang. Let allereerst op de hoeveelheid slaapkamers in het vakantiehuis. Een aparte slaapkamer voor de kinderen is handig, omdat zij dan ruimte hebben om zich terug te trekken en jij (hopelijk) iets beter slaapt. Is er een kinderbedje aanwezig? Anders moet je deze zelf meenemen. Ook een kinderstoel, een box en eventueel kinderbestek zijn onmisbaar. Bij een accommodatie met meerdere verdiepingen let je ook op een traphekje. Als je zoveel mogelijk troep thuis wilt laten, is het fijn als er ook speelgoed en spelletjes aanwezig zijn. Je kunt ook selecteren op huisjes met wasmachine, als je écht niet zonder kunt.
Lees verder onder de advertentie
Omgeving
Huur je een kindvriendelijk vakantiehuis in de middle of nowhere? Dan moet je zelf aan de slag om iedereen te vermaken. Als je naar een vakantiepark gaat, zijn er vaak meer kinderen om mee te spelen. Let wel: de kans is groot dat je kroost dan nergens meer te bekennen is. Een speelveld met schommel of zandbak is fijn om wat energie kwijt te raken en een goede plek om vriendjes te maken.
Een zwembad staat vaak met stip op één als het gaat om vakantiehuizen. Op een vakantiepark deel je deze met andere gezinnen, maar met een groter budget kun je ook kiezen voor een huis met privézwembad. Check wel of het veilig is voor kinderen. Zit er bijvoorbeeld een hek of poort om het zwembad? In het hoogseizoen is op de meeste vakantieparken ook een animatieteam te vinden, wel zo gezellig voor de kinderen. Let ook op andere faciliteiten, zoals een winkeltje, restaurant, een bar en eventueel een oppasservice (thank us later).
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.