7 x de meest kindvriendelijke stranden in Nederland

09.08.2024 11:00

Zin in een dagje zon, zee en zand met de kids? Nederland heeft tal van kindvriendelijke stranden waar je heerlijk kunt genieten zonder je zorgen te maken. Van veilige zwemzones tot speeltuinen en strandtenten met speciale kinderfaciliteiten – hier zijn de beste stranden voor een gezellig gezinsuitje!

1. Scheveningen (Zuid-Holland)

Scheveningen is een klassieker onder de Nederlandse stranden en ideaal voor gezinnen. Met bewaakte zwemzones, zachte zandstranden en genoeg te doen, is het een echte topper. De boulevard biedt tal van activiteiten zoals een reuzenrad, Sea Life Scheveningen en minigolf. En als je even wilt uitrusten, zijn er voldoende strandtenten waar je met de kinderen kunt neerstrijken.

Lees ook – ‘Kind in zijn blootje op het strand? Ik heb nooit begrepen waarom ouders het wel doen’

2. Zandvoort (Noord-Holland)

Op zoek naar een perfect dagje uit met de kinderen? Zandvoort is een fantastische keuze. De stranden zijn schoon en goed onderhouden, en er is volop ruimte om te spelen en te zwemmen. Ook vind je hier het Juttersmu-Zee-um, waar kinderen meer kunnen leren over de zee en het strand. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen duinen voor een avontuurlijke wandeling.

3. Julianadorp aan Zee (Noord-Holland)

Julianadorp aan Zee staat bekend om zijn brede stranden en kalme wateren, ideaal voor kleine kinderen. Het strand is voorzien van alle gemakken, waaronder strandtenten met kindermenu’s en schaduwrijke plekken om te ontspannen. De omgeving is prachtig, met bloembollenvelden en fiets- en wandelpaden die je kunt verkennen.

Lees ook – 20 zomerse activiteiten om na een werkdag samen met je kinderen te genieten

4. Ouddorp (Zuid-Holland)

Ouddorp heeft een uitgestrekt strand dat perfect is voor een rustig dagje uit met de familie. De zee is relatief ondiep, wat het veilig maakt voor jonge zwemmers. Daarnaast zijn er speeltuinen en worden er in de zomermaanden verschillende kindvriendelijke activiteiten georganiseerd, zoals zandkastelenwedstrijden en speurtochten.

5. Bergen aan Zee (Noord-Holland)

Bergen aan Zee is een rustige badplaats met een kindvriendelijk strand dat ideaal is voor gezinnen. Het zandstrand is breed en schoon, en er zijn voldoende voorzieningen zoals toiletten en eetgelegenheden. Daarnaast ligt het strand dichtbij het Parnassia Park, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ouders kunnen genieten van een picknick.

Lees ook – Vakantieverhaal: Zomerse liefde op de Wadden

6. Cadzand (Zeeland)

Cadzand in Zeeland is een geweldig strand voor gezinnen met kinderen. De stranden zijn breed en schoon, en de zee is rustig en veilig om in te spelen. In de omgeving vind je verschillende natuurgebieden waar je kunt wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er meerdere strandpaviljoens waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuinen.

7. Kijkduin (Zuid-Holland)

Kijkduin is een rustigere optie dan Scheveningen, maar zeker niet minder kindvriendelijk. Het strand is schoon en biedt voldoende ruimte om te spelen. Er zijn leuke strandtenten met speciale kinderfaciliteiten en in de buurt vind je het Kijkduinpark, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Ook is er een avonturenpark voor de kinderen met allerlei speeltoestellen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.