Dit leuke (en gratis) familie-uitje wil je niet missen

03.09.2024 10:53

Als je vraagt aan je kids wat ze vanavond willen eten, is het antwoord vast: PATAT! Erg lekker, maar waar komen patatjes eigenlijk vandaan? Dat ontdekken jullie op zaterdag 7 september tijdens de Nationale Aardappelrooidag.

Deze dag biedt een uniek kijkje achter de schermen op de aardappelakkers. Telers verwelkomen jong en oud om zelf een zak aardappels te oogsten en meer te leren over het groei- en oogstproces van de pieper. Het is een smakelijk en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Kracht van de piepers

Dit jaar draait de Nationale Aardappelrooidag om de kracht van de piepers. Aardappelen zijn een belangrijke bron van energie, met koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Perfect voor onze kleintjes! Daarom is het zo belangrijk om ze te laten zien waar deze power-groente vandaan komt. Wist je dat een portie gekookte aardappels genoeg energie geeft voor een kwartiertje rennen voor een volwassene, en dat een kinderportie een tienjarige zelfs een halfuur kan laten hardlopen?

Sportief tintje

Met het power-thema van dit jaar krijgt de Nationale Aardappelrooidag ook een sportief tintje.  Naast het kijkje achter de schermen op de aardappelvelden, zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen. Ideaal voor een dagje uit met de kids, want er is genoeg te doen en de entree is helemaal gratis. Bovenal draagt het evenement bij aan een mooi doel: de helft van de geoogste aardappelen gaat naar de Voedselbank.

Praktische informatie

  • Tijd: 11:00 – 16:00 (tijden kunnen iets verschillen per locatie)
  • Toegang: Gratis
  • Locaties: Nieuw-Vennep (NH), Sint-Annaland (ZL), Emmeloord, Zeewolde, Dronten (FL), Bocholtz (LI), Aalten (GL) en Giethoorn (OV).

Voor meer informatie over adressen, tijden en locaties klik hier.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.