Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’
Het is spannend, zo’n eerste kerstdiner op school. En dan kan je kleine in al z’n enthousiasme de festiviteiten íets te ver door trekken.
Of je nu inpakt voor een stedentrip of twee weken strandvakantie met het gezin, deze tips van Skyscanner helpen je bij stressvrij inpakken.
Ben je bang dat iets vergeten bent? Paspoort? Check. Tandenborstel? Check. Favoriete knuffel? Oh nee, dat betekent een klein drama. Om met een gerust hart op vakantie te gaan, print je deze vakantiepaklijst die is gevuld met de dagelijkse vakantiebenodigdheden. En ga je op vakantie met een baby, dan is deze checklist ideaal.
Ooit schone, lichtgekleurde kleding ingepakt die bij aankomst vlekken bleek te hebben? Dit overkomt je niet weer. Zorg er ten eerste voor dat je lichte kleding binnenstebuiten inpakt. Een tweede tip: verpak je schoenen in een plastic zak zodat ze niet je kleding raken.
Zorg ervoor dat je bij aankomst op je vakantiebestemming niet direct alles moet strijken. Om ruimte te besparen en kreuken te voorkomen, rol je de kleding op. Plaats ze vervolgens in vacuüm travel bags. Op alle fronten slimmer en efficiënter dan opvouwen.
Een andere slimme inpakoplossing zijn de zogenaamde Packing Cubes, vierkante zakjes/mini-koffers met rits die ervoor zorgen dat je je spullen van elkaar scheidt en alles sneller vindt. Te koop bij diverse outdoor- en kampeerwinkels.
Lees ook
Handig: dit mag er wel en niet mee in je handbagage >
Als het om inpakken gaat, dan moet je echt iedere centimeter benutten. Rol shirts, onderbroeken, sokken en andere kleine items op en stop ze in je schoenen om ervoor te zorgen dat alle ruimte optimaal is ingedeeld.
Zorg ervoor dat je kleren lekker fris blijven ruiken, vooral wanneer je een lange reis maakt. Door een zakje potpourri, geurdoekjes of een zeepje te gebruiken, is het aroma bij aankomst ook nog aangenaam.
Om te voorkomen dat oogschaduw of blush barst tijdens het reizen, stop je een make-up remover pad tussen het poeder en het deksel.
Misschien ken je het: je opent je koffer en een aroma van jojoba en lavendel komt je tegemoet: minder. Om deze toch wel kleine ramp te voorkomen, wikkel je je alles wat een vloeibaar iets bevat in vershoudfolie met de dop er af. Doe vervolgens de dop er weer op, pak tape en tape de op in. Zo kan er niets gebeuren.
Denk niet een fancy designerkoffer je een upgrade oplevert. Integendeel: het is voer voor dieven. Kies liever iets van het type ‘incognito’ en ga voor een lichtgewicht versie. Heb je een harde koffer, dan kan dit tot vier kilogram gewicht meer betekenen, dus duurder en steviger pakt niet altijd voordelig uit.
Voorkom een lichte zenuwinzinking bij de bagageband als je je eigen koffer niet kunt vinden – alle koffers lijken immers op elkaar. Label je koffer of rugzak zorgvuldig met bagagelabels en hang iets geks aan je koffer zodat je hem er direct tussenuit pikt. Denk aan een sticker, een koordje of kleurrijke schoenveters.
Iets wat jou nooit overkomt, gebeurt toch een keer: bagage kwijt. Zorg er dan voor dat alle waardevolle spullen en papieren in je handbagage zitten en neem altijd een extra setje kleding mee in je handtas. Op die manier hoef je niet direct te gaan shoppen en op zoek naar nieuwe kleding en toiletspullen.
Bron: Skyscanner
Afmeting, inhoud, gewicht, wel of juist geen rits: de keuze is reuze bij de aanschaf van een koffer. Om de boel overzichtelijk te houden, zetten we de top 5 van dit moment voor je op een rij.