Ontspanning en avontuur voor het hele gezin bij Center Parcs De Kempervennen

23.07.2024 16:14

Center Parcs De Kempervennen is de ideale bestemming voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie met het hele gezin. Gelegen in het prachtige Brabantse land, biedt dit park een perfecte mix van spanning en ontspanning, zowel binnen als buiten. 

Terwijl de kinderen zich vermaken met de talloze activiteiten, kun jij heerlijk ontspannen op de ligbedjes. Een echte win-win situatie! Hier zijn 15 dingen die je kunt doen in De Kempervennen.

1. Veel (ont)spanning in Aqua Mundo 


Met vier spannende glijbanen, waaronder de Aqua Racer. Neem plaats in een grote opblaasband en suist al draaiend naar beneden van de 105 meter lange waterbaan. Voor de echte waaghalzen is er de Aqua Loop, de eerste loopingglijbaan van Nederland, waar je met 50 km/u een vrije val maakt!

Voor degenen die liever wat rustiger aan doen, zijn er het golfslagbad en de bubbelbaden. De tropische sfeer en exotische vissen in het snorkelbad geven je het gevoel dat je op een ver eiland bent. Terwijl de kinderen zich uitleven, kun jij heerlijk ontspannen op de ligbedjes. 

Heb je nog een baby in de familie? Ga dan babyzwemmen! Samen met je baby genieten van het warme water in Aqua Mundo. Onder begeleiding van een ervaren instructeur doen jullie verschillende oefeningen en spelletjes. 

2. Action Factory
Weer of geen weer, in de overdekte Action Factory is er altijd iets te doen (met de Nederlandse temperaturen weet je het natuurlijk nooit). Van klimmen tot racen en spelen op de urban playground, hier bruist het van de activiteiten voor alle leeftijden. Hier kan je gerust een hele dag vertoeven. 

Wist je dat je er ook kunt bowlen? Vergeet jullie dag daarna niet heerlijk af te sluiten met een diner.

3. De kinderboerderij
Een bezoek aan de kinderboerderij van Center Parcs De Kempervennen is een must voor gezinnen met jonge kinderen. Hier kunnen de kleintjes genieten van het aaien en verzorgen van schattige dieren zoals konijnen, geiten en meer. 

De kinderboerderij biedt een fantastische, hands-on ervaring die zowel leuk als educatief is. 

4. Kids Haven 


De Kempervennen is gelegen naast een prachtig meer. Er zijn daarom verschillende wateractiviteiten op het park te vinden. Onze favoriet? Kids Haven. Zoals de naam al een beetje verklapt, het is een haven voor kinderen. Ze kunnen zelf plaatsnemen achter het stuurwiel van een politie-, brandweer- of kustwachtboot, terwijl jij als matroos meegaat. Hoe leuk!

5. Ontspannen in het buitenbad
Zwemmen in het verwarmde buitenzwembad en genieten van de zon op een van de ligstoelen. Een perfecte manier om te ontspannen terwijl de kinderen spelen. Win-win.

6. Speeltuin
Weer opgeladen? Dan is het tijd voor de speeltuin. De speeltuinen in het park bieden urenlang vermaak met glijbanen, schommels en een zandbak. Er worden hier ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kids voor een dag piraat zijn of kan je meedoen aan een bakworkshop. 

7. Montana SnowCenter
Wintersporten alleen in de winter? Wel nee. Beoefen je favoriete wintersport, zoals skiën of snowboarden, zonder naar de Alpen te reizen. Het Montana Snowcenter biedt 5500 m² echte sneeuw, het hele jaar door. Kan je alvast oefenen voor je wintersportvakantie. Ideaal.

8. Strandvolleybal
Stel een team samen en leef je uit tijdens een potje beachvolleybal. Voel het zand tussen je tenen en geniet van het spel. Leuk om met de hele familie samen te doen. Ben je met een kleiner gezelschap? Dan willen je buren van de camping vast wel mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

9. Kanoverhuur
Ontdek de schoonheid van de natuur vanaf het water. Huur een kano en maak een ontspannen tocht over de meren. Je hebt ook familie kano’s waar je met het hele gezin in kan. Wat wil je nog meer? 

10.  Sluit af met een heerlijk diner


Van al die activiteiten krijg je gegarandeerd honger. Bij Center Parcs De Kempervennen zijn diverse restaurants waar je met het hele gezin kunt aanschuiven onder de palmbomen. Je hebt zelfs zoveel keus, dat er voor ieder wat wils is (ja, ook als je kind een moeilijke eter is). Proef de Italiaanse gerechten bij Nonna’s, waar traditionele ovengebakken pizza’s en verse pasta’s op het menu staan. Voor een uitgebreide maaltijd kun je terecht bij Evergreenz, waar een All You Can Eat buffet je dagelijks verrast met een breed scala aan salades, vlees, vis en een speciaal kinderbuffet. Heb je zin in een snelle hap? Bij Frites Affairs smul je van verse frietjes en smakelijke hamburgers. Voor een unieke ervaring ga je naar Fuego, het grillrestaurant waar de uitslaande vlammen en mysterieuze muurschilderingen je meenemen naar een Azteekse vuurtempel. Hier geniet je van smaakvolle vis- en vleesgerechten, vegetarische specialiteiten en zelf samengestelde hamburgers. 

Tip: geen tijd/geld voor een overnachting? Je kunt ook dagpassen kopen. Voor al vanaf 27 euro kan je gebruikmaken van alle 97 (!) activiteiten.