We hebben nog maar net het kerstdiner en 638 oliebollen achter onze kiezen, of denken alweer na over de zomervakantie. Sterker nog: de meeste mensen boeken ’m dit weekend.
Lees verder onder de advertentie
De tweede zondag van januari – dit jaar op de 12e – is namelijk al jaren de dag waarop de meeste Nederlanders hun zonvakantie boeken. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Riksja Travel.
Persoonlijk tintje
Met je tentje naar Frankrijk gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar kleinschalige, persoonlijke reizen blijken steeds populairder te worden. Denk aan slapen bij een afgelegen stam in Namibië of eten bij een gezin in een Braziliaanse sloppenwijk.
Lees verder onder de advertentie
Het mag wat kosten
Bezuinigen op hun vakantie doen de meeste mensen trouwens niet: in 2018 gaven we nog gemiddeld € 1721 uit aan een vakantie, vorig jaar steeg dat bedrag naar € 1807 (bron: CBS, 2019). Ook opvallend: negentig procent van de vrouwen boekt en betaalt de reis, in tegenstelling tot onze mannen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.