Op reis gaan met (kleine) kinderen: man, je kunt er bijna een sport van maken. Want wat neem je mee? Hoeveel kleding heb je nodig? En hoe zit het met die kinderwagen?
Lees verder onder de advertentie
Geen paniek, wij zetten met hulp van reiszoekmachine Skyscanner de belangrijkste bagagetips op een rij.
1. De grootste fout…
… is denken dat je alles mee moet nemen. Kies daarom gericht en bedenk dat je zowat alles wel kunt aanschaffen op de plek van bestemming. Handig: knal alles wat je denkt mee te nemen op bed en maak vanuit daar keuzes. Overzicht, dat is het toverwoord.
Lees verder onder de advertentie
2. Waar gaan jullie heen?
Kijk goed naar welk land je reist. Of het bloedjeheet is, wat jullie gaan ondernemen, over welke services en voorzieningen je beschikt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Oh, en vraag je bijvoorbeeld af of je tussentijds gewoon kunt wassen. Ideaal, want zo hoef je niet voor iedere dag een schoon kledingsetje mee te nemen.
Lees verder onder de advertentie
3. Gewicht en afmetingen bagage
Voordat je daadwerkelijk inpakt, is het belangrijk om te weten hoeveel hand- en ruimbagage je mee mag nemen, qua gewicht en afmetingen. Voor de meeste vluchten is ruimbagage van rond de 20 kilo toegestaan. Maar wil je het echt zeker weten? Check de website van de luchtvaartmaatschappij waar jullie mee vliegen of deze bagageregels.
Als je reist met een baby of peuter, mag je melkpoeder en babyvoeding voor gebruik tijdens de vlucht meestal gewoon meenemen. Wel handig om van te voren aan te geven bij de luchtvaartmaatschappij wanneer je op vakantie gaat met kinderen.
Lees verder onder de advertentie
5. Essentiële dingen
Verzamel ze in een handige (rug)tas met vakken waarin je alles snel kunt vinden. Denk aan:
Geldige paspoorten, vliegtickets
Geld, portemonnee
Telefoon en opladers
Route, adressen en andere details op smartphone of iPad
Onmisbare knuffels
Noodzakelijke medicijnen
Luiers, babyvoeding, fles, speen
6. Zoethoudertjes in het vliegtuig
iPad? Check. Spelletjes? Check. Potloden, papier, een boekje, knuffel, speen en wat te knabbelen? Als je kind nu nog niet zoet is in het vliegtuig, dan weten we het ook niet meer.
7. Buggy, Maxi Cosi en kinderwagen
Het blijft een ding: vliegen met een buggy, Maxi Cosi of kinderwagen. Want hoe zit ’t ook alweer? Komt-ie: een buggy- en kinderwagen moet je vrijwel altijd inchecken bij de balie. Je kunt overigens ook vaak een buggy op de plek van bestemming huren. Een Maxi Cosi mag vaak wel mee in het vliegtuig, alleen moet de baby dan een eigen stoel hebben. Het is goedkoper en handiger om de baby op schoot te houden: dit mag meestal tot de leeftijd van 2 jaar. Check altijd de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij en de regels en voorzieningen op de vliegvelden van vertrek en aankomst wanneer je gaat vliegen met kinderen.
Lees verder onder de advertentie
8. Kleding
Denk in lichtgewicht, laagjes en donkere kleuren (worden minder snel vuil). Zorg voor basics die onderling goed combineren en neem één of twee echte favorieten mee. Bezuinig niet op sokken, onderbroeken, badkleding, een pyjama, een joggingbroek, zonnebescherming zoals een hoed en – voor kleine kinderen – rompers.
9. Aparte toilettas met basics
Altijd handig. Denk aan onder meer:
Pleisters en verband
Vallen- en stotengel
Thermometer
Paracetamol voor kinderen
Neusspray
Desinfectiemiddel
Anti-insect
Papieren zakdoekjes
Wattenstaafjes
10. (hamam)doeken / hydrofieldoeken
Superfijn op reis en voor van alles te gebruiken: als handdoek in de badkamer, op het strand en voor onderweg. De doeken wegen bijna niets, drogen snel en je rolt ze makkelijk op tot een klein pakketje.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Je kent het misschien wel. Je kind heeft geen zin in school en doet er alles aan om thuis te blijven. En dus worden er soms originele smoesjes bedacht. Al spant de zoon van Sara de kroon: hij verstopte haar autosleutels.