Zuid-Afrika is het hele jaar prachtig, maar als je wildlife wilt spotten of aan het strand wilt liggen in Kaapstad is het verstandig om rekening te houden met het weer. Wat is de beste periode? Met behulp van Skyscanner delen we een overzicht.
Lees verder onder de advertentie
Zuid-Afrika is een groot land en kent meerdere klimaatzones. In het noorden, westen en grote delen van het binnenland heb je te maken met een woestijn- en steppeklimaat. Langs de kust en in de oostelijke provincies spreekt men juist van een land en zeeklimaat. Oftewel: het kan in Kaapstad regenen, maar broeierig warm zijn in Johannesburg. Als je beide steden tijdens één reis combineert kan je onderweg dus met verschillende weertypes te maken krijgen.
Lees verder onder de advertentie
Over het algemeen kun je in Zuid-Afrika spreken van een gematigd klimaat, met milde winters en warme zomers. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je hier het gehele jaar door een mooie rondreis kan maken.
Hoogseizoen: November – maart Tussenseizoen: April & mei, september & oktober Laagseizoen: Juni – augustus
Zomer in Zuid-Afrika
Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van wat je gewend bent in Europa. Het zomerseizoen valt in de maanden november tot maart, en deze periode staat ook wel bekend als het hoogseizoen. Maar let op: de zomers in Zuid-Afrika kunnen warm worden en in deze tijd valt doorgaans ook de meeste regen. Vanaf de maand november heb je steeds meer kans op een flinke regenbui en zie je het landschap met de dag groener worden.
Lees verder onder de advertentie
Winter in Zuid-Afrika
De winters in Zuid-Afrika zijn koel en droog, met uitzondering van de regio Kaapstad. In het zuidwesten van het land regent het in deze periode regelmatig en daarom is de winter minder geschikt voor een strandvakantie in die regio.
Als je tijdens je reis naar Zuid-Afrika op safari gaat en wilde dieren hoopt te spotten, dan kun je het best in de maand september op pad. Het is dan droog en warm, maar nog niet zo heet dat de dieren de hele dag liggen te slapen. Bovendien is er in september nog maar weinig begroeiing, waardoor je op de grote open vlaktes meer kans hebt om in de verte een leeuw of luipaard te spotten.
Lees verder onder de advertentie
Beste reistijd Kaapstad
Wanneer? November tot april
De Nederlandse winter is de beste periode om Kaapstad te bezoeken. Het is dan droog en zonnig, en de perfecte weersomstandigheden voor een winter escape aan de Zuid-Afrikaanse kust. Je kunt in deze periode uitstekend aan het strand liggen, maar het weer is ook lekker genoeg voor uitstapjes naar het Kaapse Schiereiland of een roadtrip langs de Tuinroute.
Lees verder onder de advertentie
Beste reistijd Johannesburg & Kruger Park
Wanneer? Maart & april, september & oktober
Het kan aardig warm worden in Johannesburg en omgeving, maar over het algemeen gelden het voor- en najaar als de beste reistijd. Hoewel je in Kaapstad makkelijk een paar weken kunt blijven hangen, zullen de meeste toeristen Johannesburg vrij snel verwisselen voor een verblijf in het Kruger National Park, het beroemdste wildreservaat van Afrika.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.