Voordat hun zoon vier jaar werd, wilden Mari Junst (32) en man Ody (42) graag een wereldreis maken. Nu het nog kon, en nu Floris oud genoeg was om er iets van mee te krijgen.
Lees verder onder de advertentie
“Een wereldreis van vijf maanden, dat betekent ook een jaar voorpret. Heerlijk was dat, de wereld lag letterlijk voor ons open: waar gaan we heen, wat willen we zien?
Lees verder onder de advertentie
We vonden het vooral belangrijk dat het voor Floris allemaal te doen was. Nepal leek ons prachtig, maar door de hoogteverschillen te zwaar voor hem. Siberië en Mongolië ook geweldig, maar te koud tussen december en mei. Bestemmingen die allerlei zware vaccinaties vereisten vielen ook af. En dus kwamen we uit op Sri Lanka, de Malediven, Thailand, Bali, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Hawaii en dan vanuit New York weer naar huis. Een perfecte mix en afwisseling van steden en outdoor.
Alle overnachtingen boekten we van tevoren. Een flinke klus, maar we hadden geen zin om tijdens onze reis elke dag bezig te zijn met het zoeken naar een slaapplek. Alle tijd moest gaan naar ontspanning, en naar elkaar.”
Lees verder onder de advertentie
Eten
Relaxed Onze favoriete spot in Sri Lanka was Café Chill in Ella: ontzettend chill en kidsproof. De barmannen vermaakten Floris, wij dronken gin-tonics in zitzakken en aten de lekkerste fried rice chicken ooit. facebook.com/cafechillnescoffeeshop
Lees verder onder de advertentie
Picknick Bij Sunday Sustainable Bakery in Byron Bay, Australië, kochten we het lekkerste stokbrood onderweg naar een van de mooie strandjes van Byron Bay. sundaysustainablebakery.com
Tussen de locals Helena’s Hawaiian Food in Honolulu is een fantastisch buurtrestaurant. Dat wat we niet hadden besteld, kregen we van de familie aan het tafeltje naast ons te proeven. helenashawaiianfood.com
Lees verder onder de advertentie
Gewoon lekker Voor wat minder verantwoord Thais avondeten gingen we naar Nai Yang Fresh Market op Phuket. Heerlijke chocoladepannenkoeken met verse shakes.
Droomplek Het hoogtepunt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland was voor ons Cathedral Cove, met een prachtige baai en rotsformaties. Daar vlakbij vind je Hot Water Beach, waar je je eigen hot tub kunt graven.
Lees verder onder de advertentie
Typisch Thais De provincie Phang Nga in Zuid-Thailand is ideaal om met de motor te verkennen. Wij vonden dit het mooiste landschap, met het typische Thaise karstgebergte. Ook dé plek in Thailand als je (zo goed als) geen toeristen wil tegenkomen.
Beloning Ga op safari in Nationaal Park Udawalawe van Sri Lanka. Je moet vroeg opstaan, maar dat is het meer dan waard. Wij zagen olifanten, buffels, krokodillen, bijzondere vogels en apen.
Boogie Als je naar Hawaii gaat, neem dan een boogieboard mee, dat was hier onze favoriete bezigheid. Een fijn strand hiervoor is Hapuna beach op Big Island.
Slapen
Welkom Als je in de buurt van Coffs Harbour in Australië bent, overnacht dan bij Old Fashioned Comforts. We werden hartelijk ontvangen door Lorraine en haar Indiase curry smaakte heerlijk. Zoek op Airbnb op: Coffs Harbour Old Fashioned Comforts
Net als thuis In Motueka Sunny Serene Studio werden we hartelijk ontvangen door een jong gezin dat zeven jaar geleden van India naar Nieuw-Zeeland was geëmigreerd. We hadden een goeie klik, de kinderen speelden fijn samen en we werden zelfs uitgenodigd op de tiende verjaardag van de jongste dochter. Dat voelde als thuis. instagram.com/themainlanders
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.