Herfstig uitje: 5x deze pompoenboerderijen in Nederland zijn het bezoeken waard

27.09.2024 17:00
Pompoenboerderij Nederland (2) Beeld: Pexels

De herfst is in volle gang, dus dat betekent: pompoenen scoren! Een pompoenboerderij bezoeken is dan ook het perfect uitje voor het hele gezin. Dus, trek de laarzen uit de kast en bezoek samen een van deze leuke adresjes.

Of je nu gaat voor een griezelige Halloween decoratie, een gezellig herfststuk of een lekkere pompoensoep, niets is leuker dan zelf je pompoen scoren op een boerderij. Deze hotspots zijn écht het bezoeken waard:

5x pompoenboerderijen in Nederland

1. De Pompoenerie in Mander (Twente)

Bij De Pompoenerie aan de Broekdijk in Mander spot je eindeloos veel soorten pompoenen in alle kleuren, vormen en maten. Hier vind je de perfecte pompoen voor je DIY-project of gewoon voor de gezelligheid. De kinderen kunnen hier zelf hun pompoen uitkiezen, wat al een feestje op zich is. De pompoenboerderij is op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Op dinsdag, woensdagen donderdag is alleen het buitenplein beschikbaar.

2. De Pompoenwinkel in Geersdijk (Zeeland)

Een walhalla voor pompoenliefhebbers! De Pompoenwinkel in Geersdijk is een kleurrijke plek waar je niet alleen prachtige pompoenen vindt, maar ook kalebassen. De boerderij is kindvriendelijk, en je kunt zelfs deelnemen aan een workshop pompoen snijden. Leuk om samen met de kinderen een creatief middagje door te brengen. En als het snijden niet helemaal lukt? Geen zorgen, er zijn genoeg kant-en-klare pompoenen te koop. De Pompoenwinkel is tot en met december elke dag geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

3. Pompoenboerderij Bos in Opperdoes (Noord-Holland)

Ook de pompoenboerderij van de familie Bos in Opperdoes is een bezoek waard. De pompoenenboerderij is achttien jaar geleden ontstaan als hobby. “We zijn ooit begonnen met een paar soorten pompoenen en hebben nu een prachtig, groot en gevarieerd assortiment: eetbare pompoenen, sierpompoenen, pompoenen om uit te hollen, kalebassen; je kunt het bij ons allemaal vinden”, zo is te lezen op de website van de pompoenboerderij. Naast pompoenen heeft deze locatie ook een leuke boerderijwinkel waar je verse aardappelen, groente, fruit en cadeautjes kunt scoren. De pompoenboerderij is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur.

Lees ook: 3x de leukste boerderijen om dit weekend zelf appels te plukken met je kids

4. De Pompoenerie in Best (Brabant)

De Pompoenerie in Best is een echt familie-uitje! Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 wordt er zelfs een heuse pompoenenfair gehouden. In dit weekend kun je niet alleen snuffelen naar mooie pompoenen, maar je kunt ook plaatsnemen op het terras en genieten van een overheerlijke pompoencake of pompoensoep. Hoe leuk! De Pompoenerie is tot 2 november 2024 elke dag geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

5. Pompoenen in Erica (Drenthe)

Woon je in of vlakbij Drenthe? Ook dan kun je je hart ophalen bij een leuke pompoenboerderij. Aan de Verlengdevaart in Erica kun je een tof exemplaar uitkiezen. Zo vind je hier flespompoenen, Oranje Hokkaido’s, spaghettipompoenen, Kabocha en sierpompoenen. Lees hier meer over de Drentse pompoenboerderij. De openingstijden zijn onbekend.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.