In samenwerking met Kek Mama

Uitje in de zomervakantie? 5 x bootje varen in eigen land

16.07.2024 09:00

Zin in een leuk zomervakantie uitje met de kids? Wat dacht je van bootje varen?! Van gracht tot rivier, lekker varen met je gezin kan in ons land op heel veel plekken, waaronder deze:

Zo gaat de molen

Bij Kinderdijk in de Alblasserwaard draait alles om water. De molens, gemalen en dijken leiden het water hier in goede banen. Leer alles over het molenaarsleven in Museummolen Blokweer, ontdek de molen met een speurtocht en stap aan boord van de rondvaartboot. Enne, bij dit Nederlandse pareltje van de Unesco Werelderfgoedlijst moet je sowieso een keer geweest zijn.

Eilandhoppen

Voor eilandhoppen hoef je echt niet naar Griekenland. Huur een bootje bij Gelderse Bootverhuur en hop langs de strandjes van recreatiegebied de Rhederlaag. Giesbeek en Lathum zijn echte aanraders om met je kinderen te zwemmen en spelen. Neem een picknickmand mee of trakteer op een lunch in een van de restaurantjes in de omgeving.

Gezicht van Maastricht

Maastricht krijgt vanaf het water een heel ander gezicht. Ga zelf maar kijken, tijdens een van de rondvaarten van Rederij Stiphout. Maak een boottocht op de Maas, vaar langs de vier sluizen of combineer je rondvaart met een grottenbezoek. Ook leuk: de pannenkoekenboottocht. Kinderen (en ouders) smullen hiervan.

Beregoed

De recreatiegebieden van Leisurelands zijn plekken waar jij kunt ontspannen en je kind zich uit kan leven. Zoals Recreatiegebied Berendonck in Wijchen, waar het niet de vraag is óf maar hoe je kind het water op gaat: in een kajak, op een sup, waterski of wakeboard? En dan heb je ook nog de speeltoestellen, glijbanen en het draadcircus.

Op de Amsterdamse grachten

De gezellige grachten in de Jordaan, de beroemde Herengracht en natuurlijk de Prinsengracht. Met een bootje van Mokumboot mogen jullie ze allemaal zelf bevaren. De grote stad zal indruk maken op jouw kleintjes. Je bent gewaarschuwd: na zo’n dag in Amsterdam hebben ze heel hun hartjes voor altijd verpand.

Meer rondvaarten en boottochtjes voor kinderen vind je op Kidsproof.nl.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.