Dìt zijn de 5 leukste kids uitjes voor in de herfstvakantie van 2024

18.10.2024 09:00
kinderen in theater herfstvakantie uitjes 2024

Schrik jij er ook weer van hoe snel het alweer herfstvakantie is en heb je nog geen dingen bedacht om te doen met de kids? Geen stress, wij tippen de 5 leukste herfstvakantie uitjes van 2024. Dus ben je op zoek naar leuke films, theatervoorstellingen of toffe museumtentoonstellingen voor de kids, dan zit je hier goed.

Top 5 leukste herfstvakantie uitjes 2024 met kinderen

In het Zuiden van het land is vandaag de herfstvakantie begonnen. En dat betekent ook dat er weer een hele hoop nieuwe voorstellingen, films en museumtentoonstellingen voor kinderen starten. De keuze is reuze! Waar ga jij heen met je gezin?

Film met een boodschap: Victor vleermuis

Het bijzondere verhaal van Victor Vleermuis komt tot leven door de animatie deels in 3D en de achtergrond geschilderd te tonen. De Nederlandse stem van Victor Vleermuis is van Soy Kroon en zijn vader is ingesproken door Fedje van Huet.

Wanneer? Vanaf 20 oktober in de bioscoop.
Welke leeftijd? Vanaf 6 jaar.

Fantasierijke voorstelling ‘Vreemd ding’

Is praten tegen een kat vreemd? Of een boer laten na het eten? En wie bepaalt eigenlijk wat ‘vreemd’ is? In de voorstelling ‘Vreemd Ding’ kom je terecht in een wereld vol wonderlijke gebruiken en merkwaardige regels. ‘Vreemd ding’ is een fantasierijke en muzikale voorstelling vol komische situaties.

En het leuke is dat de voorstelling ook nog een inclusief is qua taalgebruik. De voorstelling bevat geen tekst (in een taal die wij kennen) en is dus ook heel geschikt voor iedereen die (nog) geen Nederlands spreekt of begrijpt!

Wanneer? November t/m December 2024.
Welke leeftijd?
Vanaf 6 jaar.

Voor de liefhebbers van de Vos en Haas boeken

Vos en Haas redden het bos is de film voor alle fans van de bekende boekenserie Vos en Haas van Sylvia van den Heede met illustraties van The Tjong-King. In de film gebeuren rare dingen in het bos. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Zullen Vos en Haas op tijd een uitweg vinden? Kunnen ze het bos redden? Leuk om met het hele gezin heen te gaan.

Wanneer? Vanaf 23 oktober in de bioscoop.
Welke leeftijd? Alle leeftijden.

Dé voorstelling voor alle fans van podcast Sara’s mysteries

In Sara’s Mysteries – de theatervoorstelling ontrafelt Sara de Monchy samen met het publiek het
raadsel van Sammy, een 11-jarige jongen die vastbesloten is om de geheimen van het verlaten
spookdorp van zijn moeder te onthullen. Sara de Monchy is bekend van de populaire podcast voor kinderen ‘Sara’s Mysteries’, die al meer dan 900.000 luisteraars en vele fans heeft.

In de unieke theatervoorstelling ontdek je met live gemaakte geluiden en veel muziek op het podium hoe Sara de Mochy haar podcast maakt.

Wanneer? Vanaf 12 oktober t/m 15 december te zien door het hele land
Welke leeftijd? Vanaf 6 jaar.

Nostalgie ten top: Kuifje tentoonstelling in Amsterdam

Vanaf 19 oktober 2024 kun je bij Fabrique des Lumières in Amsterdam samen met Kuifje, Bobbie en hun vrienden op avontuur gaan. In de tentoonstelling komt de stripheld, die dit jaar 95 jaar bestaat, tot leven op spectaculaire, digitale wijze. Met 17 meter hoge projecties kun je letterlijk wandelen door de getekende wereld van Kuifje.

Eerder was de expositie te zien in Atelier Des Lumières in Parijs en nu dus op het Westergasterrein in Amsterdam. Leuk om heen te gaan met het hele gezin en vergeet opa en oma niet uit te nodigen!

Wanneer? Van 19 oktober t/m december 2024
Welke leeftijd? Alle leeftijden.

Weet jij nog andere leuke tips voor uitjes in de herfstvakantie van 2024? Deel je tips met andere Kek Mama lezeressen op Facebook of Instagram. Sharing is caring!

Lees ook: 8x knutselen in de herfst: creatief met herfstbladeren

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.