Vakantie in eigen land? Dan hebben wij een leuke tip voor jou en je kids

24.07.2024 09:00
Bron: De Buurtcamping

Deze zomer geen verre reizen, maar gewoon een gezellige vakantie dicht bij huis? Dan hebben wij een geweldige tip voor je.

Na twaalf succesvolle edities is Stichting De Buurt weer terug met hun vrolijke initiatief: De Buurtcamping. Deze zomer zetten ze maar liefst 64 pop-up campings op in 33 gemeenten.

Lees ook – ‘Kamperen? Ik moest er niet aan denken, maar hé, alles voor mijn kinderen’

Leuke connecties

Stel je voor: je zet je tent op op een kleurrijke pop-up camping, midden in jouw eigen buurt, en plotseling zit je midden in een feest van gezelligheid. De Buurtcamping is een driedaags avontuur dat speciaal is ontworpen om nieuwe mensen te ontmoeten en je uit je dagelijkse routine te halen. Of je nu een kampeerpro bent of een newbie met een tent die je voor het eerst opzet, je krijgt een vrolijk duwtje in de rug om leuke connecties te maken.

Lees ook – Patricia vraagt zich af: ‘Waarom mag één meisje niet met acht jongens kamperen in een tuin?’

En de kids?

En de kids? Die hebben het net zo goed naar hun zin! Terwijl jij gezellig praat met je nieuwe buren, kunnen je kleintjes nieuwe vriendjes maken en zichzelf vermaken. Veel kinderen komen elk jaar terug, zo leuk vinden ze het. Dus, terwijl jij je sociale netwerk uitbreidt, zorgen je kinderen voor een hoop nieuwe herinneringen en vriendjes.

Talloze ontmoetingen

In 2023 zorgde De Buurtcamping al voor meer dan 600.000 ontmoetingen tussen 17.000 bezoekers. En het mooie is: bijna de helft van deze ontmoetingen leidde tot nieuwe vriendschappen. Zelfs romances die resulteerden in huwelijken en gezinsuitbreidingen zijn geen uitzondering. Wie had gedacht dat kamperen zo’n impact kon hebben?

Nu al begonnen

De Buurtcamping is al begonnen in steden zoals Helmond, Nijmegen, Den Haag en Utrecht. En het beste nieuws? Ze blijven tot 25 augustus open, dus er is genoeg tijd om een plekje te bemachtigen. Trek die kampeerspullen uit de kast en wie weet waar je deze zomer terechtkomt – misschien wel onder de sterrenhemel in je eigen buurt. Lees hier meer.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.