Waarom een boswandeling met je kids het beste idee ooit is, volgens de wetenschap

11.09.2024 17:00

Je kent het wel: je hebt weer een week vol school, werk en chaos achter de rug, en dan denk je, waarom niet eens lekker naar buiten? Maar wacht even, er zit meer achter die boswandeling dan je denkt!

We weten allemaal dat een frisse neus goed voor je is, maar wist je dat het bos eigenlijk een natuurlijke gezondheidsboost voor je hele gezin kan geven? Ja, echt waar! In Japan noemen ze dit ‘Shinrin-yoku’ ofwel bosbaden, en het blijkt een geheime wapen te zijn tegen stress en een vermoeide geest. Je gooit die telefoon in je tas en laat je kids lekker rondrennen tussen de bomen – en jij komt helemaal tot rust.

Hoe werkt dat dan?

Nou, je maakt het jezelf lekker makkelijk: simpelweg door de natuur in je op te nemen, laat je je stress achter je. Onderzoekers hebben ontdekt dat tijd in het bos je bloeddruk en hartslag verlaagt, en je stresshormonen op een gezond niveau houdt. And guess what? Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je kleintjes. Ze worden er rustig van en krijgen zelfs meer energie.

Dus wat maakt het bos nou zo bijzonder? Het blijkt dat bomen allerlei fijne stoffen afgeven die je immuunsysteem een boost geven. En die natuurlijke geluiden? Die helpen je lichaam om in de relaxstand te komen. Heer-lijk!

Waarom wachten?

Dus, waarom zou je wachten op een speciale gelegenheid om naar buiten te gaan? Het bos is altijd open en klaar om je te verwelkomen. Maak een avontuur van je wandeling: laat de kinderen een speurtocht organiseren, maak een fort van takken of zoek naar de grootste paddenstoel. En ja, je komt terug met een tas vol bladeren, modderige schoenen én een glimlach op je gezicht.

Bron: Metronieuws

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.