Waarom je met je kids naar Center Parcs De Vossemeren moet gaan: gegarandeerd genieten

23.07.2024 16:40

Ben je op zoek naar een vakantie vol avontuur en ontspanning voor het hele gezin? Dan is Center Parcs De Vossemeren in het Belgische Kempen de perfecte bestemming. Gelegen te midden van uitgestrekte bossen en met twee grote meren als middelpunt, biedt dit park een ideale combinatie van natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en ontspannende faciliteiten voor jong en oud.

Ontdek de natuurpracht van de Belgische Kempen
De Vossemeren staat bekend om zijn prachtige omgeving met twee grote meren die uitnodigen tot allerlei watersportactiviteiten. Of je nu wilt waterskiën, wakeboarden of gewoon lekker zwemmen, hier kan het allemaal. Voor wie liever op het droge blijft, zijn er uitgestrekte fiets- en wandelpaden doorheen het Nationaal Park Bosland, dat zich uitstrekt tot aan de Nederlandse grens. Elk seizoen heeft hier zijn eigen charme, van de bloeiende lente tot de kleurrijke herfst, wat elke wandeling tot een unieke ervaring maakt.

Indoor speelparadijs voor kinderen
Bij minder mooi weer biedt het indoor speelparadijs een fantastische oplossing. Monkey Splash is een waterwereld op zich, met supersnelle glijbanen die eindigen in een verfrissend golfslagbad. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen terwijl ouders ontspannen toekijken vanuit de comfortabele zitgedeeltes. Voor de jongere avonturiers is er Discovery Bay, een piratenwereld waar ze kunnen klimmen op een echt piratenschip, door zand kunnen ravotten en kunnen balanceren op hangbruggen. Een ideale plek om de verbeelding de vrije loop te laten en urenlang plezier te beleven.

Avontuurlijke activiteiten voor jong en oud
Naast watersporten biedt De Vossemeren een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Stap op een kano of kajak en verken de meren vanuit een ander perspectief, of test je balans en kracht met stand-up paddling. Voor de waaghalzen is er wildwater raften, waarbij je met een opblaasboot de golven trotseert onder begeleiding van ervaren instructeurs. Voor wie liever op het droge blijft, zijn er sportfaciliteiten zoals squashbanen en een fitnesscentrum, waar je met het hele gezin actief kunt zijn.

Sla het zwemparadijs Aqua Mundo absoluut niet over 
Het kloppende hart van Center Parcs De Vossemeren is zonder twijfel Aqua Mundo, een waar paradijs voor waterliefhebbers van alle leeftijden. Er zijn 4 glijbanen die zorgen voor adrenaline en plezier in overvloed. De Aqua Loop is een absolute must-try, waarbij je door een donkere tunnel suist voordat je plotseling in een vrije val belandt, om vervolgens met een grote plons in het water te eindigen. Durf je de snelheid van de Aqua Racer aan, waar je zij aan zij met vrienden of familie naar beneden glijdt om te zien wie als eerste beneden is? Voor degenen die liever een wildere rit willen, biedt de wildwaterbaan een opwindende ervaring van draaikolken en snelle stromingen, perfect om de sensatie van wild water na te bootsen. Geloof ons: het is écht ontzettend leuk.

Ook ruimte genoeg voor ontspanning 
Voor wie op zoek is naar wat rustiger vermaak, biedt Aqua Mundo ook genoeg mogelijkheden. Drijf rustig rond in het golfslagbad terwijl de golven je zachtjes heen en weer wiegen, of geniet van de warme bubbels van de bubbelbaden om even helemaal tot rust te komen na een dag vol activiteiten. Voor de kleintjes is er een speciaal peuterbad met speelse waterspeeltoestellen, waar ze veilig kunnen spetteren onder het toeziend oog van hun ouders.

Culinair genieten en vermaak
Ook op culinair gebied valt er van alles te ontdekken. Van gezellige restaurants met uitzicht op het meer tot levendige zomermarkten waar je lokale lekkernijen en handgemaakte souvenirs kunt vinden. Sluit de dag af met een gezellige Family Quiz Night, waarbij je kennis kunt testen en leuke prijzen kunt winnen.

Kortom, een vakantie bij Center Parcs De Vossemeren staat garant voor plezier, avontuur en ontspanning voor het hele gezin. Kom langs en maak onvergetelijke herinneringen samen!

Of je nu op zoek bent naar actie, ontspanning of gewoon quality time met je gezin, Center Parcs De Vossemeren biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie. Reserveer nu en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring te midden van de natuurlijke pracht van de Belgische Kempen.

Tip: geen tijd/geld voor een overnachting? Je kunt ook dagpassen kopen. Voor al vanaf 24 euro kan je gebruikmaken van alle 124 (!) activiteiten.